Din noua lege privind salarizearea unitară în sectorul public finanțat de la bugetul de stat, aflăm că există posibilitatea primirii unui bonus de performanță.

Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede că acei bugetari care obțin rezultate foarte bune la muncă vor putea fi premiați cu maximum 2900 de lei într-un an, adică fix două salarii minime brute (2 x 1450 lei). Banii vor fi acordați de conducătorii instituțiilor din care angajații fac parte.

Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice (…) Premiile de excelenţă se pot acorda în cursul anului personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor„, se arată în proiectul care-și așteaptă promulgarea de către Klaus Iohannis și publicare în Monitorul Oficial. 

Deși măsurile acestei legi sunt așteptate de către toți bugetarii, proiectul prevede și anumite limitări pentru cei care vor acorda aceste bonusuri de performanță.

„Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz„, se prevede în proiect.

Detalii mai multe despre Legea salarizării puteți afla de AICI

 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here