19 Februarie, 2018

Premierul vrea ordine în ASF – numărul de membri se reduce, salariile compensatorii se vor impozita cu 85%

În cadrul şedinţei de astăzi, 4 iunie 2013, Guvernul are în vedere un act normativ prin care se stabileşte reducerea numărului membrilor din cadrul nou-înfiinţatei Autorităţi de Supraveghere Financiară (ASF), de la 17 la 11, precum şi impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit ASF.

“Săptămâna aceasta o să avem o OUG privind nişte măsuri absolut necesare legate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – o să reducem numărul de membri de la 17 la 11. E clar că intenţiile bune au fost înţelese greşit de cei numiţi acolo. De asemenea, o să impozităm cu 85% salariile compensatorii pe care ei şi le-au dat tot lor.”, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta, citat de Agenţia Agerpres.

Prim-ministrul a mai precizat că, potrivit cifrelor pe care le deţine, s-au acordat deja salarii compensatorii de câte 230.000 de euro net pentru trei foşti membri, fiind vorba de Dan Constantinescu, Biro Albin, Daniela Popa. 

“Înţeleg că au făcut şi alţii asemenea cereri. Cred că 15% din aceste sume deja reprezintă prea mult, dacă mă întrebaţi – ideea că pui monopol de stat pe un domeniu pe care te îmbogăţeşti cu obrazul cât mai gros e un lucru care s-a întâmplat de multe ori în România şi aş vrea să punem capăt la aceste practici.”, a afirmat Victo Ponta.

Sursa: Agerpres.ro

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu