În cadrul şedinţei de astăzi, 4 iunie 2013, Guvernul are în vedere un act normativ prin care se stabileşte reducerea numărului membrilor din cadrul nou-înfiinţatei Autorităţi de Supraveghere Financiară (ASF), de la 17 la 11, precum şi impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit ASF.

„Săptămâna aceasta o să avem o OUG privind nişte măsuri absolut necesare legate de Autoritatea de Supraveghere Financiară – o să reducem numărul de membri de la 17 la 11. E clar că intenţiile bune au fost înţelese greşit de cei numiţi acolo. De asemenea, o să impozităm cu 85% salariile compensatorii pe care ei şi le-au dat tot lor.”, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta, citat de Agenţia Agerpres.

Prim-ministrul a mai precizat că, potrivit cifrelor pe care le deţine, s-au acordat deja salarii compensatorii de câte 230.000 de euro net pentru trei foşti membri, fiind vorba de Dan Constantinescu, Biro Albin, Daniela Popa. 

„Înţeleg că au făcut şi alţii asemenea cereri. Cred că 15% din aceste sume deja reprezintă prea mult, dacă mă întrebaţi – ideea că pui monopol de stat pe un domeniu pe care te îmbogăţeşti cu obrazul cât mai gros e un lucru care s-a întâmplat de multe ori în România şi aş vrea să punem capăt la aceste practici.”, a afirmat Victo Ponta.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here