Premierul României , Victor Ponta, a declarat că, în cazul modificărilor aduse de parlamentari Codului Penal, a fost o lipsă de consultare cu CSM, ministrul Justiţiei şi Comisia Europeană, însă aceste este convins că, în urma consultărilor, forma finală a legii va fi acceptată la Bruxelles.

“E foarte clar că a fost o lipsă de consultare cu CSM, cu ministrul Justiţiei şi cu Comisia Europeană. Am spus foarte clar că nu putem adopta legislaţia fără să avem consultări, dar, în cele din urmă, Parlamentul trebuie să respecte doar Constituţia”, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat postului de radio France Inter, conform Agenţiei Mediafax.

Polemicile asupra Codului Penal

Discuţiie referitoare la modificările aduse Codului Penal au reprezentat cea mai puternciă sursă de polemici, numeroase reacţii făcându-se resimţite  în rândul instituţiilor implicate în acest proces.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a sesizat , joi, Curtea Constituţională cu privire la modificările aduse Codului penal care au fost aprobate marţi de Camera Deputaţilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat că, în urma modificărilor aduse Codului Penal, parlamentarii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau asimilate acestei infracţiuni ar putea să fie achitaţi, iar cei aflaţi în detenţie, prin condamnări definitive, ar putea fi puşi în libertate.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a criticat, la rândul său, modificările aduse Codului Penal, subliniind că nu le-a primit spre avizare, aşa cum prevede legea. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a precizat, joi, într-un comunicat, că nu avea obligaţia să ceară avizul CSM.

Sursa: Agenţia Mediafax

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here