Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi, 20 martie 2013, solicitarea de prelungire a termenului pentru adoptarea unei legislaţii adecvate privind regimul restituirii proprietăţilor. Potrivit declaraţiilor susţinute de premier la sfârştul întâlnirii cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, perioada de prelungire a termenului, stabilit iniţial pentru 12 aprilie, va fi de de trei săptămâni, maximum o lună.

Acesta a adăugat că în cursul lunii aprilie responsabili din Guvernul României vor fi la Strasbourg şi vor discuta cu specialiştii Curţii Europene, în aşa fel încât forma finală a legii să fie conformă cu standardele acestei structuri. 

“Vom face către Curte o cerere oficială în acest sens, iar responsabilii Guvernului României, începând de săptămâna viitoare, vor fi în contact direct la Strasbourg cu specialiştii Curţii. Important e ca soluţia finală adoptată să fie o soluţie bună şi o soluţie conformă cu practica Curţii Europene”, a subliniat primul-ministru. 

Pe 14 martie, în debutul şedinţei de Guvern, primul-ministru a anunţat că Executivul ar urma să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului pe 26 martie pentru proiectul de lege privind soluţionarea problemei retrocedărilor.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here