Regulamentul nr. 6/2023 privind neaplicarea temporară a cotei pentru exercitarea supravegherii şi controlului activităţii de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie este în vigoare de la 24 aprilie 2023.

Potrivit actului normativ, pentru contractele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie, încheiate începând cu data de 1 mai 2023 şi până la 31 octombrie 2023, asigurătorii nu datorează cota pentru exercitarea supravegherii şi controlului activităţii de asigurări RCA prevăzută la pct. 6, respectiv la pct. 9 din anexa nr. 2 la Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

Dispoziţiile nu aduc atingere prevederilor art. 33 alin. (3) şi (4) din Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, în ceea ce priveşte prezentarea, în cuprinsul raportării aferente lunii anterioare, a volumului primelor brute încasate din contractele de asigurare RCA.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here