17 Februarie, 2018

Precizările Ministerului Educaţiei în privinţa examenelor de finalizare a studiilor din anul şcolar actual şi taxele aferente

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a emis câteva precizări în privinţa susţinerii examenelor de finalizare a studiilor (anul şcolar 2012/2013) şi cuantumul taxelor care trebuie achitate de absolvenţii învăţământului liceal, profesional şi postliceal.

Documentul emis de MEN conţine informaţii despre înscrierea candidaţilor, eliberarea actelor de studii, cuantumul taxelor pentru susţinerea examenelor şi actele normative avute în vedere la elaborarea precizărilor.

Printre precizările referitoare la taxe există şi una care îi vizează pe cei care au susţinut de cel puţin două ori examenul de bacalaureat şi care se vor prezenta la toate probele examenului. Aceştia vor fi nevoiţi să achite 230 de lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor care vor fi susţinute, luându-se în calcul şi cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Documentul poate fi consultat în întregime AICI.

Sursa: MEN

 

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu