Forumul LegeStart este o platformă online dedicată discuţiilor pe diverse domenii (juridic, HR&muncă, fiscalitate etc.) şi, totodată, un loc în care întrebările cititorilor pot primi răspunsuri utile de la specialişti din diverse domenii.
Astăzi, supunem atenţiei cititorilor noştri următoarea situaţie:

Întrebarea cititorului: Pot să vând un imobil dacă am datorii la Fisc la impozit pe clădiri?
Răspunsul specialistului:
Nu puteţi să vindeţi imobilul până nu plătiţi impozitul.
Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra imobilului, notarul vă va solicita certificatul de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal.
Actul încheiat cu încălcarea acestei obligaţii este nul de drept.

Atenţie! Mesajele primite pe Forumul LegeStart sunt oferite în mod gratuit şi voluntar şi nu constituie consultanţă juridică sau de orice altă natură. Dacă decideţi să urmaţi sfaturile primite prin intermediul forumului, vă asumaţi întreaga responsabilitate. Regulamentul forumului este AICI.
Forumul LegeStart este accesibil AICI.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

2 COMENTARII

  1. Cum pot vinde un apartament care nu a fost înregistrat de proprietari la fisc și pentru care nu s.a plătit niciodată taxele și impozitele pe clădiri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here