Poliţia Română a făcut o postare pe pagina oficială de facebook, în care răspunde la întrebarea: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

Cetăţenii pot adresa o întrebare pe pagina oficială unde vor primi un răspuns.

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării…

Publicată de Politia Romana pe Duminică, 29 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

4 COMENTARII

  1. Pot să mă deplasez la bancă cu autoturismul propriu pentru a achita întreținerea, asta datorită faptului că administratorul blocului nu mai face încasări și a pus anunț ca să mergem la bancă să platim..
    Am peste 65 ani și dacă trebuie să mă deplasez numai în intervalul orar 11-13?

  2. Buna ziua,locuiesc intr o locuinta de serviciu,pe care trebuie sa-l o eliberez in toamna.Am o casă în construcție la 30 km .Ma pot deplasa la locuința (casa)in constructie pentru a-mi termina o cameră?Precizez ca este o situație de urgență,nu vreau sa ajung in stradă cu familia!Ce trebuie sa bifez in declarație ?

  3. Bună ziua, aș dori să știu dacă din București putem pleca în Argeș unde avem casa părintească și o grădină cu pomi și legume, precum și 2 animale la care ne duceam săptămânal.În cazul acesta este suficientă declarația pe proprie răspundere?Mulțumesc

  4. Sunt fin Vama-suceava, detin un local unde pregătim produse care se livreaza la domiciliu. Ptr aprovizionare trebuie da ma deplaseze în orașul Suceava. În ce baza pot intra in aceasta zona aflată în carantină?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here