Bugetarii se vor bucura la sfârşitul acestei săptămâni de o mini-vacanţă, după ce Guvernul a stabilit ca luni, 30 aprilie 2018, să nu se muncească, pentru a uni sărbătoarea de 1 Mai – zi liberă legală stabilită prin Codul muncii – cu weekend-ul dinaintea ei. Ce se întâmplă însă în mediul privat?

Angajatorii privaţi au posibilitatea legală de a le da salariaţilor liber lunea viitoare, însă acest lucru rămâne strict la latitudinea lor şi va fi stabilit printr-o decizie internă care să specifice dacă și în ce condiții se va recupera ziua.

De exemplu, chiar şi bugetarii, care se vor bucura de prevederile HG nr. 207/2018 privind stabilirea zilei de 30 aprilie 2018 ca zi liberă, o vor recupera fie prin desfăşurarea activităţii în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 (sâmbătă), fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 11 mai 2018.

O altă variantă este aceea de a acorda liber fără recuperare, însă ţinând cont că această măsura poate fi văzută ca fiind în dezavantajul angajatorului, cel mai probabil nu mulţi vor opta pentru ea.

Ultima opţiune, pentru cei care lucrează în mediul privat, nu primesc liber şi chiar vor să se bucure de mini-vacanţa de 1 mai, este să bifeze o zi de concediu de odihnă.

Ai nevoie de Codul muncii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here