21 Februarie, 2018

Posturile vacante din administraţia publică sunt anunţate pe portalul posturi.gov.ro

Guvernul României a lansat un portal în care sunt centralizate toate informaţiile referitoare la posturile vacante (funcţionari publici) din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

Acesta este adresat persoanelor care sunt interesate să ocupe un loc de muncă în cadrul administraţiei centrale sau locale.

posturi.gov.ro beneficiază de o serie de funcţionalităţi ce permit căutarea şi filtrarea cu precizie a posturilor. Astfel, cei interesaţi pot efectua căutări în funcţie de localitatea dorită, examinând direct harta sau setând o distanţă fixă faţă de anumite oraşe ale României. Se poate efectua o căutare, de asemenea, în funcţie de cuvinte-cheie, nivel de pregătire necesar pentru ocuparea poziţiei, angajator sau data la care au fost publicate posturile, este precizat în anunţul Guvernului.

Anunţurile de angajare prezintă informaţii despre posturile vacante, modalitatea de aplicare şi dosarul de concurs. Totodată, este pus la dispoziţia publicului un ghid referitor la ce înseamnă ocuparea unei funcţii publice – condiţii generale, procedură de desfăşurare a unui concurs pentru ocuparea unui post public, conţinutul dosarului de concurs, criterii de evaluare într-un interviu etc.

Portalul poate fi accesat la adresa posturi.gov.ro.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    Dalia Ramona
    iunie 7 2015

    Buna, as dori sa ma îndrumați spre un portal, site sau un număr de contact , in scopul obținerii unor informații cu privire la imposibilitatea primirii newsletterul-ui paginii posturi gov.ro. Menționez ca am fost abonata pana acum 2 saptamâni , nemaiputând primi informații de la acest portal .
    Mulțumesc anticipat si va rog sa ma ajutați cu o explicație sau informații cum s-ar putea remedia aceasta problema .

Scrie un comentariu