17 Noiembrie, 2019

Posturile pentru personalul din sistemul de asistenţă socială se deblochează

În Monitorul Oficial a fost publicat actul normativ prin care se aprobă ocuparea, prin concurs sau examen, a posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2013 pentru personalul din sistemul de asistență socială, cu condiția încadrării în cheltuielile de personal aprobate.

Hotărârea Guvernului nr. 125/2013 privind ocuparea posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2013 pentru personalul din sistemul de asistență socială a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 182 din 2 aprilie a.c.

Conform actului normativ, prevederile se aplică autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi serviciilor sociale administrate şi acordate de acestea, după cum urmează:

- posturile vacantate din cadrul serviciilor sociale organizate conform prevederilor art.41 din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, respectiv instituţii şi unităţi de asistenţă socială;

- posturile vacantate din cadrul serviciilor publice de asistenţă socială din subordinea consiliilor judeţene/consiliilor locale/consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti/Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi din compartimentele din aparatul de specialitate al primarului, organizate conform prevederilor art.113 alin (2) – (4) din Legea asistenţei sociale nr.292/2011.

Forma integrală a actului normativ poate fi consultată gratuit şi pe www.Lege5.ronoul soft de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

  • Răspunde
    DANIELA
    aprilie 3 2013

    IN SFARSIT….. SI-AU DAT SEAMA CA BLOCAREA POSTURILOR DIN SISTEMUL DE ASISTENTA SOCIALA A REPREZENTAT O BATAIE DE JOC LA ADRESA BENEFICIARILOR SI MAI ALES UN ATENTAT LA SIGURANTA VIETII COPIILOR AFLATI IN DIFICULTATE …ANGAJATII DIN SISTEM SI ASA F PUTINI NU AJUND DIN CAUZA TEANCURILOR DE HARTII PE CARE LE SOLICITA LEGISLATIA STUFOASA SI SUNT VERIFICATE LA SANGE DE INSPECTIA SOCIALA …TONE DE HARTIE CONSUMATA SI EFICIENTA PE TEREN MINIMA !!!!

Scrie un comentariu