25 Februarie, 2018

Posibilitate de împrumut pentru IMM-uri: Elveţia ne-a donat 20 de milioane de franci

IMM-urile vor putea face împrumuturi dintr-o donaţie de 20 de milioane de franci (aprox. 72 mil. lei) primită de România de la Elveţia, potrivit ministrului Maria Grapini, anunţă Mediafax.

Fiecare IMM va putea să împrumute câte 100.000 de franci elveţieni (aprox 360.000 de lei), bani care vor fi returnaţi ulterior statului cu o dobândă bună.

Nu trebuie să mai stăm pe banii de la statul român. Am făcut un acord cu Elveţia care ne-a dat 20 de milioane de franci elveţieni. Fiecare IMM va putea să ia câte 100.000 de franci şi să îi returneze apoi statului cu o dobândă bună. Este un acord cu statul elveţian, banii sunt donaţi, a declarat ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini.

Totodată, ministrul a anunţat că se află în pregătire o lege a IMM-urilor şi că din 2014 speră la o creştere a fondurilor destinate acestui sector.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Comentarii

 • Răspunde
  PAVEL
  octombrie 26 2013

  DESPRE POSIBILITATEA IMPRUMUTURILOR PENTRU IMM DIN FONDURI DE LA ELVETIA, CARE ESTE MODALITATEA DE A OBTINE FONDURI SI CARE AR FI DOBANDA ?

  • Răspunde
   octombrie 26 2013

   Bună ziua,

   Aceste informaţii încă nu au fost făcute publice. Vom reveni pe subiect când vom afla mai multe.

Scrie un comentariu