Guvernul a adoptat în şedinţa de joi, 27 mai o HOTĂRÂRE pentru aprobarea condițiilor în care polițiștii de penitenciare pot beneficia de concedii de odihnă, concedii de studii, învoiri plătite, concedii fără plată și bilete de odihnă.

Proiectul prevede că polițiștii de penitenciare să aibă dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, a cărui durată se stabilește în raport cu vechimea în muncă, precum şi cu perioadele asimilate în vederea obținerii unei pensii, după cum urmează:

a) 32 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime cumulată de până la 10 ani;

b) 38 de zile calendaristice, pentru cei cu o vechime cumulată de peste 10 ani.

De asemenea, potrivit proiectului , vechimea care se ia în considerare la determinarea duratei concediului de odihnă este aceea pe care polițiștii de penitenciare o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul.

Alte noi prevederi:

  • Pentru polițiștii de penitenciare nou încadrați, cât și pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului, durata concediului de odihnă se stabilește proporțional cu perioada de activitate prestată și în raport cu vechimea în muncă.
  • Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor polițiștilor de penitenciare și nu poate face obiectul vreunei cesiuni, renunțări sau limitări.

Zilele de sărbători legale în care nu se lucrează, stabilite prin legislația națională, precum și zilele libere plătite stabilite prin acordul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.

Proiectul păstrează anumite prevederi actuale stabilite de HG 1946/2004 şi anume faptul că polițiștii de penitenciare, care își desfășoară activitatea în locuri de muncă cu condiții deosebite – vătămătoare, grele sau 4 periculoase -, stabilite potrivit legii, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar cu o durată cuprinsă între 3 și 14 zile calendaristice

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here