Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor, „Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Asociaţia Română a Băncilor au încheiat astăzi, 20 septembrie 2011, un Protocol de Colaborare al cărui scop este îmbunătăţirea cooperării între Poliţia Română şi băncile comerciale pentru prevenirea şi descurajarea infracţionalităţii îndreptate împotriva instituţiilor financiar bancare din România”.

Scopul celor două instituţii este acela de a asigura nivelul de securitate în ceea ce priveşte sistemul financiar-bancar prin acţiuni specifice de prevenire şi combatere a infracţionalităţii.

În perioada ce urmează vor fi organizate întâlniri la nivel de experţi în care se vor identifica cele mai adecvate soluţii tehnice şi logistice în domeniu. Prin intermediul acestui protocol se doreşte cooperarea bilaterală pentru asigurarea şi promovarea unor poziţii comune privind aplicarea prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, se vor elabora noi reglementări prin care să se menţină concordanţa permanentă cu prevederile similare aplicate de legislaţia statelor membre UE şi a Acquis-ului Comunitar.

„La eveniment, pe lângă părţile semnatare, au mai participat reprezentanţi ai conducerii Băncii Naţionale a României şi membri ai Comisiei de securitate bancară din cadrul ARB”, se mai arată în respectivul comunicat.

Sursa: http://www.mai.gov.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here