Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 24 noiembrie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane şi rurale (PL-x 653/20.10.2020), anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, devenind Legea nr. 273/2020, actul normativ prevede ca persoanele fizice și juridice au obligaţia să asigure îngrijirea clădirilor şi terenurilor aflate în proprietatea sau în folosinţa lor, a anexelor gospodăreşti, curţilor, împrejmuirilor şi să păstreze ordinea şi curăţenia pe străzi, drumuri, în pieţe, parcuri şi grădini, în celelalte locuri publice, precum şi în mijloacele de transport în comun

De asemenea, legea prevede ca instituţiilor publice și persoanelor fizice și juridice sunt obligaţi să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

În cazul nerespectării acestei obligaţii, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, (pe spații verzi sau diverse spații pietonale) în alte locuri decât drumul public, poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.

Actul în forma sa de proiect poate fi consultat AICI. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here