19 Februarie, 2018

Plăţile pentru POS Transporturi au fost deblocate de Comisia Europeană

Comisia Europeană a deblocat plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T), anunţă Agerpres.

Conform sursei citate, Comisia consideră că au fost îndeplinite condiţiile necesare pentru ridicarea procedurii de presuspendare pentru axele prioritare 1 şi 2. Prin urmare, autorităţile române pot trimite din nou cereri de rambursare.

Este o dovadă a muncii depuse de autorităţile române pentru a dezvolta capacitate administrativă şi a ameliora managementul fondurilor structurale. Aceste investiţii sunt esenţiale pentru economia României şi dezvoltarea ei. Am văzut un progres real în ultimele luni, a declarat pentru Agerpres Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Axele 1 şi 2 din cadrul POS-T au fost presuspendate în octombrie 2012 din cauza unor deficienţe grave din cadrul sistemului de gestionare şi control.

ACTUALIZARE: A venit şi confirmarea oficială de la Ministerul Transporturilor: “Începând cu data de 21 iunie 2013, au fost reluate plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013, în urma ridicării presuspendării de către Comisia Europeană.”

Sursa: Agerpres

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu