Fondul de Garantare cere băncilor păsuire pentru clienți Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM S.A. – IFN) este de acord cu măsurile de restructurare a creditelor garantate în cadrul Programului Prima Casă și a creditelor acordate IMM-urilor, în contextul crizei generate de proliferarea virusului Covid 19, scrie Economica.net.

Pentru a sprijini beneficiarii programului Prima Casă, FNGCIMM încurajează bancile să acorde facilități de amânare la plata a ratelor pe o perioada de 1-3 luni,

Potrivit sursei citate Fondul Național de analizează analizate posibile intervenții legislative efectuate asupra HG nr 717/2009 și legislației terțiare incidente programului.

În ceea ce privește prelungirea valabilității garanțiilor acordate în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii peste scadență finală a creditului garantat, aceasta se va modifica de la 30 zile la 90 zile, fără percepere de comision de garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii. se mai menționează în comunicat.

Intervalul de referință cuprinde o perioada de 60 de zile calendaristice începând cu dată de 17.03.2020 până la dată de 16.05.2020, perioada de prelungire tehnică fiind acordată tuturor finanțatorilor cu care sunt semnate convenții de finanțare-garantare.

Garanțiile ce fac obiectul prelungirii tehnice sunt garanții emise de FNGCIMM S.A. IFN din surse proprii, în favoarea băncilor finanțatoare, a căror perioada de valabilitate expiră în intervalul de referință 17.03 – 16.05.2020. Pentru perioada de prelungire tehnică, FNGCIMM SĂ IFN nu percepe comision de garantare. Mai scrie economica.net

Datele oficiale arată că la sfârșitul anului 2019, Programul Prima Casă a înregistrat peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here