Și în anul 2016 se păstrează procedura plății impozitelor în contul unic, de fapt în două conturi unice în funcție de destinatarul banilor, respectiv bugetul de stat sau bugetul asigurarărilor sociale.

OpANAF nr. 531/2016, aplicabil pentru plățile de impozite și contribuții începând cu 1 ianuarie 2016, enumeră tipurile de impozite ce se achită în conturile unice. În contul unic 20.A.47.01.00 regăsim un număr de 30 impozite achitate către bugetul de stat dintre care amintim:

  • impozitul pe venitul din salarii;
  • impozitul pe profit;
  • impozitul pe venitul microîntreprinderii;
  • impozitul pe venitul din dividende;
  • impozitul pe venitul din drepturi de proprietate intelectuală.

Toate aceste 30 impozite sunt enumerate punctual la Anexa 1 din nomenclatorul operațiilor fiscale iar legiuitorul precizează în acest tabel temeiul normativ ce reglementează fiecare impozit.

contunic_2016
Sursa foto: Lege5.ro

În contul 55.02 „Disponibil al bugetului asigurărilor sociale” identificăm plata unui număr de 28 contribuții și vărsăminte pentru fondurile speciale enumerate punctual în Anexa 2 – nomenclatorul obligațiilor fiscale datorate bugetului asigurărilor sociale și fondurilor speciale.

Și în acest caz este precizat temeiul normativ ce reglementează fiecare contribuție în parte.

Ai nevoie de Noul Cod de procedură fiscală? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Pentru achitarea O.P.-urilor pentru un C.M.I. din Iasi se foloseste Trezoreria statului sau Trezoreria operativa a municipiului Iasi? Cel care se ocupa de asta inaintea mea folosea a 2-a varianta, dar programul meu de contabilitate (Saga PS) a emis O.P. pentru Trezoreria statului.Stiu ca au avut loc niste modificari anul acesta, poate imi puteti lamuri aceasta dilema. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul, ca sa-i pot raspunde si eu, la randul meu, sefului meu.
    Cu respect, L. Herghiligiu

  2. Va rog vreau nr. contului in care trebuie sa achit impozit microintreprindere pentru febr.si martie 2017 , pe care eu l-am achitat in urmatorul cont- RO25TREZ27120010101XXXXX , TREZORERIA TARGOVISTE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here