Guvernul a decis în cadrul şedinţei de astăzi să amâne cu şase luni plata în același cont unic la Trezorerie a următoarelor obligaţii fiscale:

  • contribuțiile sociale;
  • impozitul pe profit/venit/dividende;
  • impozitul pe veniturile microîntreprinderilor;
  • impozitul specific unor activități.

Astfel, prin ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi de Executiv, s-a hotărât prelungirea termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plății obligațiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, respectiv de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

Până la noul termen vor putea fi utilizate cele două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017.

Potrivit informării emise de Guvern, “măsura are scopul să protejeze contribuabilii de bună-credință, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plății.”.

În prezent, în unul dintre cele două conturi de la Trezorerie, sunt achitate impozitul pe profit/venit/dividende, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități, iar în celălalt sunt plătite contribuțiile la pensie, sănătate și șomaj.

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Ce document trebuie sa complecteze un cetatean cu dubla cetatenie care a ales sa fie platitor de taxe in tara de Resedinta si aceasta nu e Romania? De unde se procura acest document?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here