25 Ianuarie, 2020

Peste 600 de cabinete școlare din București vor fi informatizate

Toate cabinetele medicale și stomatologice din București vor fi informatizate printr-un sistem centralizat de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție subordonată Primăriei Capitalei.

În anunțul făcut de Administrație se anunță că suma alocată acestui proiect va fi de aproximativ 12 milioane de lei, noul sistem urmând “să automatizeze fluxurile de lucru în 150 cabinete stomatologice și 455 cabinete medicale din cele 6 sectoare ale orașului și să conducă la creșterea imediată a calității serviciilor medicale oferită pacienților și la planificarea corectă și trasabilitatea activității“.

Cele 455 de cabinete medicale și alte 150 cabinete stomatologice sunt distribuite în grădinițe, școli, licee și universități din toate cartierele bucureștene.

Automatizarea fluxurilor de lucru cu ajutorul unui sistem informatic de gestiune a activităților din cabinetele medicale va diminua considerabil efectele negative ale prelucrării manuale a datelor și va orienta activitățile curente ale personalului medical în special către pacienți și mai puțin în scop birocratic. Informatizarea cabinetelor școlare cu un produs software corespunzător nevoilor va avea efecte pozitive asupra modului de lucru cât și asupra procedurilor existente, iar efectul va fi imediat și de interes pentru pacienți, se arată în anunțul făcut de ASSMB.

Personalul medical și administrativ din cabinetele medicale școlare își desfășoară activitatea curentă în baza procedurilor de lucru obligatorii. Informațiile manipulate sunt prelucrate manual folosind tipizate sau formulare improvizate, datele fiind disponibile doar pe hârtie. În pofida eforturilor umane, activitatea se desfășoară în intervale de timp apreciate de către beneficiarii serviciilor ca fiind improprii condițiilor tehnologice disponibile în prezent.

Autoritatea contractantă se așteaptă ca introducerea unui sistem informatic de gestiune a activității medicale din cadrul cabinetelor școlare să conducă la creșterea imediată a calității serviciilor medicale oferită pacienților, în special prin creșterea atenției acordate serviciului medical și a corectitudinii informațiilor prelucrate de către medici și asistenți, la eliminarea problemelor generate de viteza de prelucrare a datelor, inclusiv la nivelul raportării către medicii coordonatori, care vor avea ca efect imediat alocarea acestui timp către activități medicale sau administrative desfășurate in interesul pacienților, la planificarea corectă și trasabilitatea activității, precum și la modernizare“, se mai arată în documentele Administrației.

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu