Un număr de 4.245 de persoane a depus ieri, 14 aprilie, și astăzi, 15 aprilie (până la ora 10.00), la sediile teritoriale ale administrației fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, în urma extragerii speciale de Paşti.

Potrivit comunicatului de presă emis de ANAF, cele mai multe cereri au fost înregistrate în sediile regionale din Iaşi (709 persoane), Braşov (651 persoane) şi Galaţi (568 persoane).

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, are alocat un fond de premiere de 1 milion de lei, astfel încât, la un număr de 4.000 de câştigători, câştigul pe bon este de 250 lei, sumă supusă însă impozitării.

Bonurile câştigătoare sunt cele emise pe 7 februarie 2015, cu o valoare cuprinsă între 6,00 şi 6,99 lei. Câştigătorii îşi pot revendica premiile prin depunerea bonurilor, în original, la orice unitate ANAF, alături de copia actului de identitate şi de o cerere tip.

macheta_promo

Ce este Loteria bonurilor fiscale?

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Loteria bonurilor fiscale se organizează lunar şi constă în extragerea aleatorie de numere, astfel:

  • un număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul reprezentând valoarea totală a bonului fiscal rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9;
  • un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale.

Loteria bonurilor fiscale poate fi organizată şi ocazional după cum urmează:

  • cu ocazia sărbătorilor legale;
  • în situaţiile în care la extragerile lunare nu există câştigători două luni consecutive;
  • în alte situaţii stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.

La extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii. Extragerea se realizează în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară.

La extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic anterior organizării extragerii, stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice. Extragerea se realizează după minimum 15 zile de la sfârşitul intervalului calendaristic pentru care se organizează Loteria bonurilor fiscale. 

Ai nevoie de Ordonanţa nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale? Poţi cumpăra actul la zi, în format .pdf, de AICI

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here