Ordonanța de urgență nr. 69/2021 pentru suspendarea aplicării prevederilor Legii nr. 5/2021 privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, cererile de pensionare nesoluționate până la 30 iunie 2021 vor fi soluționate conform legii.

Potrivit actului normativ, aplicarea prevederilor Legii nr. 5/2021 privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat, se suspendă începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv.

Conform prevederilor Legii nr. 5/2021, personalul profesionist operativ beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, fără penalizare, dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) are vârsta minimă de 57 de ani;

b) are un stagiu de cotizare de cel puțin 30 de ani, din care cel puțin 20 de ani de activitate ca personal profesionist operativ.

Personalul profesionist operativ este reprezentat de  angajaţii care acordă asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat în echipă, cu statut civil, angajaţii din serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov şi personalul aflat în contract cu serviciile publice județene și locale Salvamont și cu serviciile publice județene Salvaspeo.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here