Ordinul nr. 213/2022 privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, de către unităţile sanitare, precum şi de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în vigoare de la 02 februarie 2022.

Acum pentru pacienţii declaraţi vindecaţi de COVID-19 şi pentru care au trecut cel puţin 7 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru persoanele nevaccinate şi confirmate pentru prima oară, sau a reinfectării, pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învăţământ etc.) nu sunt necesare aviz epidemiologic şi nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2.

Iar pentru persoanele vaccinate şi confirmate pentru prima oară, sau a reinfectării, pentru cele trecute prin boală în ultimele 90 de zile, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învăţământ etc.) nu sunt necesare aviz epidemiologic şi nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2 dacă au trecut 5 zile de la data recoltării primului test pozitiv. 

Medicul de familie va declara pacientul vindecat pe baza rezultatelor monitorizării zilnice, prin consultaţia medicală la distanţă, la sfârşitul celor 7 zile de monitorizare, respectiv 5 zile, cu excepţia situaţiilor în care starea de sănătate a pacienţilor s-a agravat şi a necesitat internarea la nivelul spitalelor.

Starea de vindecat va fi comunicată în scris prin scrisoare medicală transmisă prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronică la distanţă direcţiei de sănătate publică judeţene/a municipiului Bucureşti, care are obligaţia introducerii statutului de vindecat în platforma Corona Forms în decurs de 24 de ore de la primirea scrisorii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here