Guvernul a aprobat o ordonanţa de urgenţă care cuprinde o prevedere specială pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și  drepturile conexe, conform reglementărilor în vigoare, informează Ministerul Culturii. Aceste persoane vor primi o indemnizație egală cu 75% din salariul mediu brut pe țară garantat din bugetul general consolidat prin Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială sau Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București.

Pentru a beneficia de această indemnizație, este nevoie ca persoanele vizate să nu obțină venituri din alte activiăți și trebuie să declare pe proprie răspundere că se află în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite.

„Demersurile realizate au fost fundamentate pe consultări cu reprezentanţi ai sectorului independent, principalii beneficiari ai măsurii de protecţie socială.  Suntem în continuare deschiși colaborării și propunerilor venite din partea reprezentanților sectorului cultural. Instituţia către care ar trebui să se îndrepte persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturi de autor şi drepturi conexe este Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) prin agenţiile teritoriale”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here