Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat întreruperea temporară de activităţi pe 19 şi 22 octombrie 2012, în cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ca urmare a procesului de modernizare a sistemului de emitere şi evidenţă a permiselor.

Programul de modernizare a Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere a demarat luna aceasta, prin implementarea unor aplicaţii informatice specifice.

Ca urmare a acestui fapt, în zilele de vineri, 19 octombrie şi luni, 22 octombrie 2012, nu se vor putea emite/confecţiona:
– permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora;
– certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora;
– autorizaţii provizorii de circulaţie;
– plăci cu numere de înmatriculare.

De asemenea, în aceste zile nu se va susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Însă, activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor.

Programul de modernizare implică, în primul rând, simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere.

Astfel, se elimină necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic.

Mai mult, într-o etapă viitoare, va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil.

Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

Sursa: MAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here