Perioadele de practică şi de voluntariat pe care studenţii le vor face pe durata facultăţii ar putea fi recunoscute în curând ca experienţă profesională, informează Mediafax.
Este vorba de un proiect de lege iniţiat de mai mulţi deputaţi, printre care şi Mihai Sturzu (cunoscut mai bine drept component al trupei muzicale Hi-Q), care va fi depus la Biroul Permanent în perioada mai – iunie.

„Sper ca după Paşte să depunem un proiect legislativ prin care perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie considerate experienţă profesională. Astfel încât, la absolvirea facultăţii, studenţii să nu se mai afle în situaţia foarte delicată în care-şi caută un serviciu şi angajatorul le cere deja experienţă”, a declarat Mihai Sturzu.

Conform sursei citate, această propunere ar urma să ajute viitorii absolvenţi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă ce necesită experienţă profesională anterioară. Totodată, implementarea acestei reglemetări ar duce şi la întărirea legăturilor dintre instituţiile de învăţământ superior şi companii.

Dacă procesul adoptării acestei propuneri va fi îndeajuns de rapid, studenţii vor putea beneficia de noile prevederi începând cu anul universitar 2013-2014.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here