Printr-un act legislativ publicat recent în Monitorul Oficial s-a dispus prelungirea termenului de susţinere a tezelor de doctorat, de la 3 ani la 4 ani.

Legea nr. 49/2013 pentru modificarea art. 12 din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 154/2013 din 22 martie şi prevede prelungirea termenului de susţinere a tezei de doctorat cu un an.

Astfel, potrivit noilor reglementări intrate în vigoare, susținerea tezei de doctorat se poate face în termen de maximum 4 ani de la terminarea studiilor universitare de doctorat, cu acordul senatului universitar și al conducătorului de doctorat.

Trebuie reţinut, totuşi, faptul că această prelungire are un caracter special, acordându-se în anumite condiţii. Studiile universitare de doctorat au, de regulă, o durată de 3 ani. În situații speciale, când tematica abordată necesită o perioadă mai mare de studiu sau experimentare, durata poate fi prelungită cu 1—2 ani, cu aprobarea senatului universitar, la propunerea conducătorului de doctorat.

Sursa: Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here