Guvernul a adoptat, în ședința din 27 august, modificarea unor acte normative prin care pensionarii cu venituri de până la 1.139 de lei pe lună vor beneficia de o compensare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat astăzi modificarea unor acte normative referitoare la programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari. Conform acestui act, începând cu 1 septembrie 2019 peste 2,2 milioane de pensionari care au venituri de până la 1139 de lei pe lună, inclusiv, vor beneficia de compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevăzută în hotărârea de guvern aferentă, anume H.G. nr. 720/ 2008”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit actului normativ, până acum puteau beneficia de compensarea medicamentelor doar pensionarii care aveau venituri lunare de până la 990 de lei.

Până acum, potrivit acestui act normativ, se încadrau cei care obţineau venituri de până la 990 de lei pe lună. Aşadar, creşte acest plafon la 1.139 de lei pentru că de la 1 septembrie se măreşte punctul de pensie şi ar fi fost puşi într-o situaţie dificilă. Pentru a nu crea situaţii neplăcute pentru persoanele vârstnice, Guvernul a luat decizia să majoreze acest plafon ca să fie continuitate în aplicarea acestei măsuri care îi ajută pe vârstnici să-şi procure medicamentele de care au nevoie”, a mai anunțat reprezentantul Executivului.

Ai nevoie de H.G. nr. 720/2008? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here