Curtea Constituţională a stabilit, pe 20 ianuarie, că Legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali este neconstituţională, deoarece orice sumă de bani în plus „constituie un privilegiu”. Decizia CCR a fost luată în unanimitate de cei 9 judecători.

Senatul a adoptat, pe 21 decembrie, proiectul de lege privind acordarea de pensii special pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputaţilor, în luna noiembrie. La Senat, actul normativ a trecut cu 86 de voturi “pentru” şi un singur vot “împotrivă”.

Unul dintre articole prevedea ca aleşii locali să beneficieze de pensia specială, la împlinirea vârstei de pensionare, după un singur mandat ca ales local. Indemnizaţia se cumula cu orice tip de pensie din sistemul public şi era suportată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here