17 Iulie, 2018

Pensia anticipată? Răspunsurile de care ai nevoie!

În sistemul public de pensii se acordă mai multe categorii de pensii – pensia pentru limita de vârstă, pensia anticipată, pensia anticipată parţială, pensia de invaliditate şi  pensia de urmaş. Aspectele referitoare la pensia anticipată sunt reglementate în cadrul Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial nr. 852/2010.

* Acordarea pensiei anticipate

Conform art. 62, alin. 1. din Legea pensiilor, pensia anticipată se acordă în următoarele condiţii:

 • cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare;
 •  la realizarea unui stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

ATENŢIE! Stagiu complet de cotizare = perioada de timp în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parţială.

pensii2
Sursa foto: Lege5.ro

* Excepţiile de la regulă – cadre militare, poliţişti, funcţionari publici cu statut special

O excepţie de la reglementările menţionate anterior apare în cazul:

 • cadrelor militare în activitate, soldaţilor şi gradaţilor voluntari;
 • poliţiştilor;
 • funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

Pentru aceste persoane, în vederea obţinerii pensiei anticipate, pe lângă condiţiile de mai sus, este necesară şi realizarea stagiului minim de cotizare în specialitate ( prevăzut anexa nr. 6), care se află în una dintre următoarele situaţii:

 • sunt trecute în rezervă/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a împlinirii limitei de vârstă în grad prevăzute de statutul cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sau ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
 • sunt trecute în rezervă sau direct în retragere/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

Vârsta standard de pensionare, stagiul minim de cotizare şi stagiul complet de cotizare pentru persoanele care, în raport de data naşterii, îndeplinesc în anul 2013 condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă:

pensii1
Sursa: Ministerul Muncii 

ATENŢIE! Vârsta standard de pensionare se stabileşte în raport de data naşterii.

* Ce alte aspecte trebuie să ştim despre pensia anticipată?

La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate NU se iau în considerare perioadele asimilate în care asiguratul:

 • a beneficiat de pensie de invaliditate;
 • a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a fost elev al unei şcoli militare/şcoli de agenţi de poliţie sau student al unei instituţii de învăţământ din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pentru formarea cadrelor militare, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, cu excepţia liceului militar.

pensii3
Sursa foto: Lege5.ro

Cuantumul pensiei anticipate se stabileşte în aceleaşi condiţii în care se stabileşte cel al pensiei pentru limită de vârstă.

* Reducerea vârstei standard de pensionare

La acordarea pensiei anticipate, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 62 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere. (art. 63)

* De la pensie anticipată, la pensie pentru limită de vârstă

La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plăţii pensiei anticipate. (art. 64, alin. 1)

Transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limită de vârstă, în condiţiile de mai sus, se face din oficiu. (art. 64, alin. 2)

* Care sunt actele necesare pentru obţinerea pensiei anticipate?

Dosarul trebuie să cuprindă următoarele documente:

 • cerere pentru înscrierea la pensie anticipată;
 • carnetul de muncă (original şi copie);
 • alte acte prevăzute de lege privind vechimea în muncă;
 • adeverinţă privind sporurile şi adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de muncă pentru perioada 01 aprilie 1992 – 01 aprilie 2001, în situaţia în care acestea nu sunt înregistrate în carnetul de muncă;
 • adeverinţă privind  încadrarea activităţii în fostele grupe I şi/sau II de muncă (unde este cazul);
 • procura specială pentru mandatar (unde este cazul);
 • alte acte necesare stabilirii dreptului de pensie.

Cererea de pensionare împreună cu actele doveditoare se depune de către solicitant, la casa teritorială de pensii din raza de domiciliu a acestuia, începând cu data îndeplinirii condiţiilor de pensionare, iar pensia se acordă de la data încetării calităţii de asigurat.

Mai multe informaţii privind acest subiect puteţi afla consultând integral Legea pensiilor nr. 263/2010 pe Lege5.ro, noul serviciu online de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  teodora
  mai 8 2013

  Pentru dl.Marian, moderator la cap.pensionare anticipata :
  Cat sa mai astept MACAR decizia de pensionare anticipata, un om bolnav, operat de cancer, cu dosarul completat, care sta de 7 luni la CPensii, fara nici un alt venit decat o indemniz de handicap de 200 lei?….Care Paste….sa mai treaca? pana mor ?
  Va multumesc

 • Răspunde
  simion
  mai 8 2013

  BUNA ,am 27 de ani munca dintre care 14 ani si 9 luni de grupa 1,recent am suferit un infart miocardic si am inplant de stend,care sint sansele de a ma pensiona , lucrez ca macaragiu in portul constanta iar turele de noapte ma obosesc . va multumesc .

  • Răspunde
   Marian
   mai 10 2013

   Pt. dl Simion,

   Mergeți la medicul de familie și solicitați o trimitere către comisia de expertiza medicală de pe lângă casa de pensii! Aceasta va evalua capacitatea de muncă, în vederea stabilirii gradului de invaliditate. În funcție de acesta se pot stabili condițiile de obținere a pensie de invaliditate.
   De asemenea inclusiv medicul de medicina muncii poate să propună angajatorului schimbarea condițiilor de muncă.

 • Răspunde
  GRIGORE
  mai 20 2013

  AM 43 ANI, SUNT CADRU MAI SI AM IN ACTIVITATE LUCRATI 22 ANI. LA CE VARSTA MA POT PENSIONA ANTICIPAT ?

 • Răspunde
  Vasilica
  iulie 7 2013

  AM 51 ANI SI 32 DE ANI LUCRATI FARA INTRERUPERE, LA CE VARSTA MA POT PENSIONA ANTICIPAT ?
  Multumesc

  • Răspunde
   august 12 2016

   Am 53ani vârstă și ani de muncă 30la ce vârstă pot esi la pensie anticipat multumesc

  • Răspunde
   hagianu
   martie 19 2017

   am 51 de ani si 33 ani de munca cand pot iesi la pensie anticipat?
   multumesc!

 • Răspunde
  Constantin
  iulie 8 2013

  Buna ziua. Am lucrat acum 3 ani la un restaurant ca ospatar O SINGURA ZI la o nunta. intru-cat cei de acolo erau speriati de controalele organizate cu ocazia introducerii noului cod fiscal ( ce prevad puscarie pt. munca la negru), mi-au facut unele forme de angajare cu promisiunea ca doar in cazul unui control ele vor fi inregistrate . dupa acea zi eu nu am mai fost la acel restaurant. Acum, dupa 3 ani figurez cum ca as fi lucrat ca ajutor de bucatar timp de 9 luni la acel restaurant. presupun ca in tot acest timp cat am figurat ca angajat ei nu au platit nici o contributie pt mine. intrebarea mea este daca aceasta situatie implica unele obligatii financiare fata de stat din partea mea? (impozite si contributii) sau daca ma afecteaza in vre-un fel? ce ma sfatuiti sa fac…. multumesc

 • Răspunde
  angela
  iulie 22 2013

  am 4 copii,se mai reduce varsta de pensionare?am 55 ani de ani ,si un salar sub 400roni,sotul a fost cadru militar,pot beneficia de pensie de urmas la 55 ani?

 • Răspunde
  Andrei
  iulie 24 2013

  Buna ziua,
  Am absolvit la zi, cu diploma, un institut de invatamant superior, si sunt beneficiar al Legii 341, am brevet de luptator remarcat prin fapte deosebite. La implinirea a 60 de ani, fara sa consider 5 ani de facultate si 1an4luni armata, as avea un stagiu efectiv de cotizare de 33 ani, din care 11 ani sunt lucrati in grupa I de munca, in metalurgie. As dori sa stiu daca si in ce conditii as putea iesi la pensie la 60 de ani ? Multumesc

 • Răspunde
  mihaela
  august 5 2013

  am 33 de ani ,munca fara intreruperi, am implinit 55 de ani ,cand pot beneficia de pensie anticipata ,multumesc!

  • Răspunde
   ana
   ianuarie 21 2014

   sunt nascuta pe 17 octombrie 1958 si am o vechime de 36 de ani si 10 luni.cand as putea iesi la o pensie anticipata sau partial anticipata?multumesc

 • Răspunde
  maria
  august 23 2013

  buna ziua..sint nascuta in 16 07 1958 .Am 31 ani si 6 luni vechime in munca din care 11 ani si 6 luni in grupa doi.si un an cu program de 4 ore.As dori sa stiu cind voi iesi la pensie anticipata.Va multumesc

 • Răspunde
  FLORICA
  august 28 2013

  BUNA ZIUS MA NUMESC PASCU FLORICA AM 53 DE ANI SI 31 DE ANI IN CAMPUL MUNCI DATA NASTERII 06-03-1960 ;DORESC SA STIU DACA MA POT PENSIONA ANTICIPAT SI IN CE CONDITII ;VA MULTUMESC

 • Răspunde
  Dumitru
  septembrie 10 2013

  Mai pot lucra in invatamant ca suplinitor daca acum sunt pensionat anticipat? Multumesc pentru raspuns!

 • Răspunde
  Dumitru
  septembrie 14 2013

  Am clarificat aceasta problema, deci nu mai astept raspuns.

  • Răspunde
   vasile
   februarie 2 2018

   am 61 de ani sunt pesionar militar am lucrat 16 ani in viata civil , va rog sa imi comunicati daca am dreptul la pesie civila mentionez ca in armata am avut vechimea de 34 de ani cu grupa .

 • Răspunde
  Elena
  noiembrie 14 2013

  Lucrez in invatamant de la 1 sept.1976,ca invatatoare.Am o vechime de 37ani si2luni.Dupa cat timp o sa ies la pensie anticipata fara sa fiu penalizata?Daca ma pensionez in iunie 2014 ce si cat pierd la pensie?

 • Răspunde
  valerica
  martie 31 2014

  Am o intrebare sunt nascuta in 1956 mai, lucrez din anil 1974 ianuarie si pana in prezent (APRILIE 20140), pot sa ies la pensie anticipata si sa lucrez incontinuare la privat cu carte de munca.
  Astept raspuns va multumesc anticipat
  valentina

 • Răspunde
  Ioana
  aprilie 8 2014

  Sint nascuta in anul 1956, am lucrat din anul 1973 pina in anul1998 in industria carnii.Cind m-as putea pensiona si ce pensie as primi?Acum sint in Spania din 99, mai am si aici 8 ani lucrati cu acte.

  • Răspunde
   Ioana
   aprilie 8 2014

   Mai vin cu o completare, cred ca se iau in calcul acum si grupele nu?

 • Răspunde
  silvia
  mai 12 2014

  am 56 ani si o luna vreau sa ies la pensie anticipat partial la 1 iunie 2014 cu vechime de 36 ani din care 10 ani grupa 2 va brog sami spuneti merg cu penalitate pina la 59 de ani sau 61 de ani

  • Răspunde
   silvia
   iunie 17 2014

   am scris un articol astept raspuns

 • Răspunde
  cretu
  octombrie 26 2014

  sunt nascuta pe 9.02.1959 am 33 de serviciu si grupa 2 cand pot sa ies la pensie

 • Răspunde
  adrian alexandru
  noiembrie 1 2014

  am lucrat 15 ani in mina subteran 1 supafata plus 8ani in ltalia cum as putea beneficia de informatii ms

 • Răspunde
  goidea
  ianuarie 5 2015

  am 43 ani de munca din 1972 pana in 2015 . CAND POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT FARA PENALITATI ?

 • Răspunde
  felicia
  ianuarie 14 2015

  felicia nascuta in 11-12-1958, am lucrat 36,6 ani cand ma pot pensiona anticipat partial si cat va penalizarea ? si la pensie de drept cand pot iesi? am lucrat in grupa a 2 a 10 ani ? multumesc .

 • Răspunde
  popa
  ianuarie 20 2015

  Am iesit la pensie anticipata cu penalizare la data de 01.04.2014. La data de azi pot sa ma reangajez la fostul servici si sa renunt la pensia anticipata partial. Este legal si daca muncesc o perioada de 2 ani ma pot din nou pensiona cu pensie anticipata partiala cu penalizarea dar penalizarea sa fie mai mica adica 15 la suta si nu 40 la suta cat este in prezent. astept raspuns si va multumesc.

 • Răspunde
  ianuarie 31 2015

  Sint nascuta la 21 10 1958cu o vekime de 24 de ani din care 13 ani de grupa a 2 a mentionez ca grupa o am din 1978 pina in 2001

 • Răspunde
  carmen
  februarie 28 2015

  As vrea sa stiu in conditiile in care am 36 de ani de servici, , din care 8 ani la posta daca as puitea sa ies la pensi Mentionez ca am 55 de ani si nu am intrerupere decat 2 ani, pentru cresterea copilului. ce pensie in aceste conditii mi s-ar cuveni ? ,Multumesc anticipat

 • Răspunde
  cosmina
  martie 10 2015

  Bunica mea are 84 ani.In urma cu 9 luni bunicul a decedat . S-au depus actele pentru pensie de urmas in data de 01.07.2014,dar bunica fiind batrana a pierdut numarul de inregistrare dosar si nu ia mai venit nici acuma pensia. Va rog sa-mi spuneti daca fara acel numar se mai poate face ceva.Va multumesc!(Afost la Casa de pensii si i s-a spus ca trebuie sa depuna alta cerere cu data de acuma )

 • Răspunde
  gheorghita
  martie 28 2015

  armata nu a fost obligatorie si nu a fost o perioada ce a facut parte in viata noastra?
  -de ce nu se ia in calcul la pensia anticipata si anticipata partiala?
  -acest criteriu nu se aplica la cadrele militare ,politisti si alti functionari publici si cred ca asa este corect sa se aplice la toata lumea ,sa se ia in calcul tot ce a fost obligatoriu pentru ca se face discriminare intre cei ce au facut armata si cei ce nu trebuie sa o mai faca.
  -este viata noastra de ce trebuie sa dispuna alti de ia?
  -cind s-a facut legea cu modificari s-a spus ca nu sunt bani,acum apar bani si sunt sume exorbitante acumulate de uni indivizi,
  -trebuie sa sufere toti pentru niste HOTI ?
  -recuperati bani si refaceti legea corect (eliminati penalizarile aberante si modificati legea in avantajul cetateanului asa cum sunt regulile intrun stat democratic.
  -daca tot trebuie sa contribuim 43 ani de ce nu se transmit sumele acumulate prin contributia noastra ca indivizi si contributia unitatilor la care am lucrat pentru noi ca indivizi (calculul se face la venitul nostru ca indinid) dupa moartea noastra la mostenitori pentru ca nu se mai face modificari la lege functie de interesele unor grupuri ci functie de interesul celor ce contribuie.
  -am mentionat cele din aliniatul de mai sus pentru ca putini vom mai beneficia de sumele cu care am contribuit la sistem si sumele ramase se vor duce pe apa simbetei cum se intimpla cu administrarea celorlati bani colectati si admunistrati.

  -

  • Răspunde
   georgel
   octombrie 12 2015

   o mare nedreptate considerarea stagiului militar ca poerioada asimilata.este total de neanteles cum se confunda stagiul militar cu studiile superioare.sa ne dati numele celui care a propus asa ceva sa-l intrebam daca a facut armata inainte de 1989 si in ce conditti se facea pe atunci(instructie + munca silnica + privare de libertate + indobitocire)

 • Răspunde
  ion
  mai 14 2015

  am 55 de ani , am lucrat 32 de ani , am fost operat de cancer la colon
  vreau sa intreb daca ma pot pensiona

 • Răspunde
  anton
  mai 19 2015

  Buna ziua! am 56 de ani si 34 de ani de munca ma pot pensiona anticipat? ca Patronasi din ziua de azi nu angajeaza batrani de un an si ceva imi caut de munca si nu ma angajeza nimeni! noi astea mai in varsta ce trebuie sa facem sa ne punem capat zilelor. n-am bani nici sa tranversez strada, nu am greutatea corpului la ce datori am . Multumesc!

 • Răspunde
  elena
  iunie 12 2015

  pensia anticipata de poate intrerupe de o hotarare judecatoareasca de reincadrare ?

 • Răspunde
  elena
  iunie 12 2015

  pot iesi la pensie anticipata deca sunt nascuta la 11.02.1958 si am 37 ani 8 luni vechime ? cat ar fi penalizarea ? multumesc

  • Răspunde
   Ana Ecaterina
   noiembrie 8 2015

   Buna ziua!Sunt nascuta in 15 02 1958 ,am 37 ani si 8 luni vechime si as dori sa ma pensionez anticipat.Cat ar fi penalizarea? Va multumesc.

 • Răspunde
  iunie 28 2015

  am fost incorporat in armata in 1985 dupa depunerea juramantului am fost dus la munca pana la trecerea in rezerva am avut si prelungire de tri luni am lucrat in armata la un doc naval in mangalia pe urma la canal am avut stat de plata si la trecerea in rezerva ni sa dat un cec cu banii adunatii ,am fost trimisi la munca fara consitamint si lcram cu civilii pe santier in cizme si in ture numai noi stim ce greu munceam asa intrbarea e daca am avut stat de plata si am muncit nu ar trebui sa se stie aceea perioada ca si vechime in munca la pensie si in grupa unu ,as putea cere adeverinta de vechime sau sai dau in judecata daca nu vor ,va multumesc tel 0727342475

 • Răspunde
  ileana
  septembrie 30 2015

  as dori sa va intreb, dac am luat hotarirea sa ma pensionez la 07.10.2015, si am virsta de 59 ani si o vechime de 38 ani, 6 luni si 25 de zile, de ce pensie pot beneficia, anticipata sau partial anticipata, care este pun nctul de penalizare…va multumesc..astept raspuns

 • Răspunde
  octombrie 13 2015

  AM 61 ANII 25 ANII VECHIME MUNCA 2 ANII GRUPA 1 VREO 6 ANII GRUPA 2 VREAU SA MA PENSIONEZ ANTICIPAT ,NUMAI GASESC DE MUNCA .POT SA MA PENSONEZ? ANTICIPAT?

  • Răspunde
   rosca marilena
   septembrie 7 2016

   am iesit la pensie la limita de varsta cu vechimea de 25ani11luni16zile si trbuia sa am 27ani si8luni. ce penalizaream?pot plati numai ptr. vechime si cat la suta ptr.a completa vechimea.

 • Răspunde
  vasile
  decembrie 10 2015

  cind o persoana nu are mai mult de 3 ani vechime de ce pensie poate beneficia sau cel putin de un ajutor de la stat avind virsta de63 ani

 • Răspunde
  ianuarie 5 2016

  la cati ani pot iesi la pensi anticipata chiar cu penalizare sant nascuta 23071962 lucrez di 13 02 1981 cu intrerupere din 05 1992-05-1994 somaj +ajutor social.

 • Răspunde
  ianuarie 12 2016

  Bună mă numesc Săndulake Elena am eșit la pensia anticipată cu vekimea 18 ani la stat 19 ciapeu și eu pensie mică de 5180 find penalizată cu 45 la sută find mult din partea mea cînd se revine la normal.

 • Răspunde
  ovidiu
  februarie 16 2016

  puscaria este luata in calcul la stbilirea vechimei de pensie?

  scoala post liceala este considederata vechime?
  am 13 ani si 8 luni munciti in tara, pe carte de munca ,ce varianta am sa iau o pensie?

 • Răspunde
  vasile
  februarie 25 2016

  Am vechime 26.6 ani si 62 ani ,nu am nici un fel de venit,. de muncit nu mai pot deoarece am avut ub accident la picior.Cum pot sa optin si eu o pensie? Cu multumiri.

 • Răspunde
  badaluta
  februarie 25 2016

  buna vreau si eu sa stiu unde este arhivele la vinalcool,icra si la prim productiv toate din constanta vreu un numar o adresa daca se poate sa ma ajutati si pe mine va rog din suflet.

 • Răspunde
  martie 4 2016

  Sunt născut la 16/02/1959 deci am împlinit virsta de 57ani am lucrat în cimpul muncii din anul1979 pina în anul 2013 cînd mi s-a desfintat postul ai an fost în șomaj pina în anul 2014 lună aprilie pina în prezent nu am găsit loc de muncă am 10 ani și. 9 luni grupa 2 am peste 35 ani de muncă neîntreruptă și o cotizație de peste 35 ani la pensie pot beneficia de pensie anticipată fără penalizare sau cu penalizare ai cit ar fi și ce acte sunt necesare .va mulțumesc și aștept raspunsul

 • Răspunde
  slevoaca mihaela
  aprilie 13 2016

  am 57 ani si am lucrat 25ani si 1 an de somaj pot iesi la pensie anticipata

 • Răspunde
  iunie 13 2016

  Buna ziua,
  Am 21 de ani vechime in campul muncii si 49 de ani.
  As dori sa stiu daca ma pot pensiona si in ce conditii.
  Multumesc.

 • Răspunde
  simion
  august 10 2016

  am indeplinit conditiile de iesirea la pensie anticipata in iunie 2015 am bagat dosaru mia venit aprobare favorabila insa datorita faptului ca nu am facut lichidarea nuam beneficiat de niciun drept lucrez si in prezent itrucit mai am sase luni pin indeplinesc conditia de iesire la pensie limita de virsta doresc sa scot acel dosar pensie anticipata si sal bag cind indeplinesc conditiile de iesire la pensie limita de virsta pentru ca vreau sa mi se calculeze totul din nou nu numai peroada care am lucrato dupa ce am depus acel dosar deci dorinta mea este sa ma sftuiti cum sa scot acel dosar si sal bag din pentru pensie limita de virsta si sami calculeze tot din nou va multumesc

 • Răspunde
  florin
  august 25 2016

  am 58 ani varsta 40 ani vechime in care se adauga si armata doresc sa stiu daca poti fi pensionat si in ce conditii multumwsc

 • Răspunde
  octombrie 29 2016

  m-am angajat pe 9 august 1985 nu am grupa si vreau sa stiu cand ma pot pensiona anticipat fara penalizare ? sant nascut pe 13 august 1957

 • Răspunde
  Sofia Tarau
  ianuarie 18 2017

  Sunt disponibilizata, primesc salarii compensatorii pe o perioada de 30 luni! Pot sa ma pensionez anticipat in aceasta perioada? Multumesc!

  • Răspunde
   Mariana
   august 24 2017

   Sunt in pensie anticipata partiala . Pot sa lucrez ca PFA,sau ceva asemanator ? Multumesc frumos !

 • Răspunde
  ramona
  iulie 20 2017

  sunt nascuta in august 1961, am 33 de ani de munca si 24 ani grupa a II-a.In octombrie 2017 imi expira somajul.
  Cand pot sa iau si eu pensie,oridecare(partiala sau anticipata)?

 • Răspunde
  alex
  august 6 2017

  pensionat anticipat partial(01 02 2017),MI POMPIERI am dreptul sa ma angajez?

 • Răspunde
  Hagel
  aprilie 26 2018

  Lucrez in invatamant din 1981(sunt nascuta in 1962 martie 27)Doresc sa ies anticipat in pensie:cand pot sa ies si cu ce penalizare?Multumesc!

Scrie un comentariu