28 Ianuarie, 2020

Participă gratuit la primul hackathon juridic din România – Global Legal Hackathon 2018!

Global Legal Hackathon – cel mai mare hackathon juridic din istorie – va avea loc pentru prima dată şi în Romania în weekend-ul 23-25 februarie 2018, la TechHub Bucureşti. Gazdele evenimentului – Societatea civilă de avocaţi Hristescu&Partners şi SCA Bulboacă şi Asociaţii, alături de Indaco Systems, în calitate de partener, invită specialiştii şi antreprenorii din domeniile IT şi juridic, studenţii şi oamenii pasionaţi de inovaţie, să se înscrie gratuit la hackathon-ul în cadrul căruia descoperim soluţiii tehnologice la probleme de ordin juridic, capabile să îmbunătăţească dezvoltarea mediului de afaceri.

Ce este Global Legal Hackathon?

Legal Hackathon este un eveniment în care echipe formate din programatori și dezvoltatori de software/blockchain, profesioniști din domeniul juridic, studenți și antreprenori se alătură, timp de trei zile, într-un proces de brainstorming cu scopul de a crea instrumente inovatoare legal-techbusiness care pot fi ulterior materializate într-un proiect software, util atât mediului privat, cât și celui public.  

Evenimentul se va desfășura simultan în 50 de orașe, din 25 de țări, iar decernarea premiilor va avea loc în cadrul galei internaționale organizate la New York, în 21 aprilie 2018.

GLH2018-country-list

De ce să particip la Global Legal Hackathon 2018?

Deoarece evenimentul se traduce prin premii substanţiale, participare internaţională, oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală, joburi sau oportunităţi antreprenoriale!

Cui se adresează evenimentul?

Invitația de participare este adresată și deschisă programatorilor, designerilor UI/UX, specialiștilor pasionați de dezvoltare software/blockchains, avocaților, consilierilor juridici, magistraților, antreprenorilor, companiilor de IT, studenților/facultăților de drept/tehnice, asociațiilor profesionale din domeniul IT și/sau juridic, precum și oricăror profesioniști motivați de nou și care au viziuni “altfel” în domeniul legal tech.

Reguli de participare:

Organizatorii își propun să impună cât mai puține reguli în încercarea de a încuraja cât mai mult libera cooperare și inovația. Cu toate acestea, câteva reguli se impun pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului:

 Echipe:

● Numărul minim de membri: 3

● Numărul maxim de membri sugerat: 6

● Trebuie să creeze o soluție care să adreseze una din următoarele două domenii principale:

  • Inters Privat – servicii juridice ca business
  • Inters Public – buna guvernare, legislație juridică, facilitarea accesului la justiție

● Nu pot participa idei sau soluții la care s-a început dezvoltarea software anterior evenimentului, însă se pot recruta dezvoltatori pentru a realiza idei existente deja

● Echipele se pot organiza înaintea evenimentului, însă vor trebui să fie deschise să accepte noi membrii după prezentările din 23 februarie

● Echipele nu pot începe evenimentul având părți din soluție dezvoltate anterior începerii evenimentului, dar pot avea ideiile și planurile de programare agreate în prealabil.

Teme de concurs:

 În cadrul celor două domenii principale, de inters public sau privat, participanții pot aborda o temă aleasă de ei și/sau pot costrui soluțiile abordând o temă din cele puse la dispoziție de organizator. Câteva posibile exemple:

  • “Cea mai bună utilizare a tehnologiei blockchain în domeniul juridic”
  • “Cel mai mare impact imediat”
  • “Cea mai inovativă solutie”
  • “Cea mai bună utilizare a inteligenței artificiale” etc.

Persoanele interesate să se alature acestui demers sunt invitate să se înregistreze gratuit, până la data 17.02.2018, ora 24:00,  aici.

Cover Facebook Final

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu