Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță prelungirea perioadei de înscriere la concursul de fotojurnalism “Obiectiv: Europa” până la data de 17 martie 2013.

Concursul își propune să aducă problematica europeană mai aproape de tinerii jurnaliști și să-i familiarizeze atât cu politicile europene, cât și cu modul de funcționare al instituțiilor UE, în general, și al Parlamentului European, în special. Concursul se adresează studenților la jurnalism, aceștia fiind o verigă importantă în multiplicarea informației europene și dorește stimularea interesului pentru tematica europeană în vederea unei mai bune înțelegeri a acesteia.

Studenții de la Facultățile de Jurnalism interesați să participe la acest concurs trebuie să trimită o serie de 5 fotografii alb-negru sau color care se vor încadra într-una din temele date:

– 2013 – Anul european al cetățenilor;

– Unitate prin diversitate în Europa de azi;

– Patrimoniul cultural european.

Concursul se adresează exclusiv studenților de la Facultățile de Jurnalism, iar scopul acestuia este de a stimula interesul tinerilor jurnaliști pentru problematica europeană. Materialul înscris în concurs ar trebui să reprezinte o reflectare în imagini a valorilor europene și a semnificației cetățeniei europene.

Poţi consulta aici Regulamentul concursului!

Din fotografiile înscrise în concurs, cele mai reușite 25 de serii vor fi publicate într-un catalog, iar fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, alături de alte 35 de fotografii înscrise în concurs, vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va avea loc la începutul lunii aprilie în Spațiul Public European, str. Vasile Lascăr nr.31, București.

Autorii celor mai bune 5 serii fotografice vor merge la Bruxelles pentru două zile, unde se vor familiariza cu instituțiile europene și se vor întâlni cu Membri ai Parlamentului European.

Juriul acestui concurs este format din fotografi profesioniști, fotojurnaliști, profesori universitari: Alex Gălmeanu – Fotograf; Conf.Univ.Dr Mirela Lazăr – Prodecan, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București; Dinu Lazăr – Fotograf, AFIAP; Alex Șerban – Fotojurnalist și Filmmaker.

Descarcă formularul de înscriere aici!

Sursa: PE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here