În cadrul şedinţei de astăzi, 18 iunie 2013, plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a stabilit noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), formată din 11 membri. Potrivit datelor furnizate de ZF.ro, cei 370 de senatori şi deputaţi prezenţi au votat după cum urmează:

    • Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte (364 de voturi);
    • Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte (365 de voturi);
    • Mircea Ursache (363 de voturi), Daniel Tudor (354 de voturi) şi Ion Giurescu (365 de voturi) pentru funcţia de vicepreşedinţi.

Restul de şase membri, fără mandat executiv, sunt Marian Sârbu, fost preşedinte al comisiei de supraveghere a pensiilor, Dorina Mihăilescu şi Gheorghe Marcu, ambii din fosta conducere a CNVM, Corneliu Moldoveanu, Marian Mîrzac şi Albin Biro din sectorul asigurărilor.

Conducerea ASF a fost schimbată după ce numărul de membri ai Consiliului de conducere a fost redus de la 17 la 11, iar Guvernul a dispus alte măsuri privind veniturile obţinute în cadrul autorităţii şi criteriile în funcţie de care sunt numiţi membrii.

Află mai multe despre acest subiect din materialul „ Un start „bun”: După o lună de la începerea activităţii, conducerea ASF trebuie schimbată!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here