Până la data 15 martie 2021 debitorii mai pot trimite creditorilor o solicitare pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor și comisioanelor.

Ordonanță de urgență nr. 227 din 30 Decembrie 2020 modifică OUG nr. 37/2020 și prelungește în anumite condiții plata ratelor către instituțiile financiare şi prevede că „Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor de principal, dobânzilor și comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poșta electronică, la datele de contact stipulate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanță oferit de creditor, cel mai târziu până la data 15 martie 2021, astfel încât creditorul să fie în situația de a analiza și emite decizia până la 31 martie 2021

Ca și regulă generală, acei debitori ce nu au solicitat o suspendare a plății ratelor până în 15 iunie 2020 pentru creditele existente la data de 30 martie 2020 pot solicita amânarea ratelor pe o perioadă între o lună și nouă luni.

Noutatea constă în faptul că se poate solicita amânarea ratelor pentru creditele existente la data de 30 martie aflate în perioadă de restituire la data de 31 decembrie 2020 pentru care nu se înregistrează restanțe.

Notă: OUG nr. 227/2020 aduce doar modificări punctuale în legislația privind suspendarea plății ratelor bancare. O persoană interesată ce dorește să suspende ratele bancare trebuie să se raporteze la toată legislația în domeniu.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here