Deciziile de impunere privind stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale datorate de persoanele fizice pentru anii 2016 și 2017 vor fi emise și transmise până la sfârșitul lunii octombrie, conform unui ordin publicat de agenția Națională de Administrare Fiscală.

Potrivit Codului fiscal, ANAF calculează, emite și transmite deciziile de impunere pentru persoanele fizice care au realizat venituri, pentru stabilirea și regularizarea contribuţiei de asigurări sociale. Deciziile se întocmesc pe baza datelor declarate de contribuabili în declaraţia privind venitul realizat sau în Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, Capitolul I „Date privind veniturile realizate în anul 2017”. Deciziile de impunere se comunică contribuabililor de către agenția teritorială a ANAF.

Prin proiectul de ordin pus în dezbatere publică de ANAF, se propune aprobarea unui termen de finalizare a acestui proces, respectiv până la data de 30 octombrie 2018.

“Art.1 Până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabilește obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 și 2017, emite și transmite deciziile de impunere anuală pentru aceste obligații.

Art.2 Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, precum şi unitățile fiscale subordonate acestora, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.” 

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here