Deputaţii consideră că sporturile de agrement precum paintball-ul, armele de airsoft sau tirul cu arcul se practică în mod haotic şi periculos pentru siguranţa cetăţenilor, astfel că au depus o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Iniţiatorii susţin ca aceste sporturi să se facă în cadrul unor federaţii, campionate, astfel încât să fie supravegheate toate condiţiile.

Prin natura acestor sporturi care atrag grupuri mari de oameni, în care se folosesc tehnici şi tactici militare, echipamente militare, acestea ar trebui supravegheate şi monitorizate, urmărindu-se păstrarea caracterului sportiv.“

Deputaţii consideră că sporturile de agrement, organizate în baze sportive, nu numai că vor aduce un plus de siguranţă, ci vor introduce în circuitul economic venituri “care acum se pierd, pentru că ar stimula investiţiile în acest segment de activitate şi ar concentra spre locuri bine definite cluburi sportive sau grupuri individuale de practicanţi”.

Singurul articol al Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor propus spre modificare este articolul 65, alin (4), care va avea următorul cuprins:

(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportive pot fi folosite doar în spaţii destinate sportului, respectiv baze sportive sau poligoane special amenajate pentru aceste activităţi şi fără a pune în pericol integritatea corporală sau viaţa personalor şi animalelor.

Ai nevoie de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Ar trebuii ,dupa mintea deputatilori oligofreni ai romaniei sa folosim si cutitele de bucatarie sau alte unelte din gospodarie cum ar fi secure, sapa, coasa ,secera ciocan , baros sau orice unealta ascutita care prezinta riscul de accident sa le folosim doar in spatii special amenajate ,ca nu cumva sa pereclitam viata membrilor familiei sau a vecinilor !!! Aproape orice activitate efectuata de noi zilnic prezinta risc de vatamare pentru noi si pentru ceilanti ! Ar trebuii sa interzica si deplasarea cu mijloace auto tinind cont de cite victime face acest gen de deplasare ! Cite persoane au fost vatamate cu arcul de agrement sau armele cu aer comprimat ? Infinit mai putine decit cele vatamate cu anumite unelte gospodaresti ! In statele asa zis civilizate gen U.S.A citi oameni mor anual din cauza atentatelor armate ? A interzis cineva portul de arma letala ? Nu! Noi romanii sau mai bine zis alesii nostrii trebuie sa fie mai cu mot de cit strainii ! Interzic ei si ciiniii la stina ce sa mai vorbim de arcurile de agrement !
    Suntem noi prosti ca-i lasam sa faca legile dupa bunul lor plac !!!!!!

  2. Totul tine doar de interese meschine financiare si nimic mai mult. Ca de obicei, cozile de topor (le spunem “unii parlamentari” pentru ca nu stim cati mai sunt onesti printre ei) fac jocul unora cu bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here