20 Februarie, 2019

Pachetul de remuneraţie rămâne principala cauză de îngrijorare în Europa

Edenred a făcut publice rezultatele Barometrului 2014, cel de-al nouălea studiu anual Edenred-Ipsos care urmărește și identifică nivelul de satisfacție, motivația și preocupările salariaților în Europa.

Deși pachetul salarial și păstrarea locului de muncă răman principalele motive de preocupare pentru salariații europeni, subiectul timpului prea îndelungat petrecut la muncă reapare printre cauzele de îngrijorare ale salariaților, în special în țările care au depășit criza economică (Marea Britanie, Germania și Suedia).

Cifre-cheie ale Barometrului 2014:

• 29% dintre salariații din Europa se declară nemotivați la locul de muncă;

• Pachetul de remunerație rămâne principalul motiv de îngrijorare pentru 40% dintre salariații europeni;

• Pentru 38% dintre salariați, cea mai importantă cauză de îngrijorare rămâne păstrarea locului de muncă;

• Timpul petrecut la muncă este preocuparea cea mai importantă pentru 22% dintre salariați. Acest aspect este însă mult mai prezent în cazul managerilor: 36% dintre manageri și 47% dintre top-managerii europeni consideră că alocă prea mult timp muncii, față de doar 19% dintre salariații non-manageri;

• 67% dintre salariați declară că lucrează și în afara programului de lucru, iar 62% susțin că se ocupă de probleme personale în timpul orelor de muncă, fenomen cunoscut ca “blurring” (ștergerea “granițelor” dintre programul de lucru și timpul liber);

• 39% dintre angajați consideră că este insuficient cadrul de organizare și recunoaștere a noilor moduri de lucru: lucru la distanță, job-sharing, programele flexibile etc.

Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu