Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat în ședința de guvern de astăzi, 30 martie, că va fi modificată ordonanța care prevede posibilitatea amânării ratelor.

Cele mai importante modificări se referă la creditele ipotecare pentru care să nu fie aplicată „dobânda la dobândă” pentru lunile în care creditul este amânat. Ordonanța a fost retrasă de la publicarea în Monitorul Oficial pentru a fi modificată de guvern în ședința de astăzi.

Conform declaraţiilor se prelungește perioada pentru depunerea solicitărilor iar cei care au restanțe vor putea să își plătească datoriile înainte de a solicita amânarea ratelor.

„Discuța despre dobîndă la dobândă… Nu se mai capitalizează pentru creditele ipotecare. (…) . Am existins și perioada până la cel mult 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe să facă cerere către bancă”, a declarat Florin Cîțu.

Iată cele 3 modificări prezentate de Premierul Ludovic Orban:

„1. La creditele ipotecare va fi dobîndă 0. Nu există dobândă la dobândă;

2. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial;

3. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.”, a preciat premierul.

Pot beneficia de regulementele acestei ordonanţe atât persoanele fizicecât şi cele juridice.  Ratele la băncivor putea fi suspendate la cererea debitorului pentru o perioadă de la una până la 9 luni, dar nu va depăși data de 31.12 2020.

 

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban și de alți membri ai Executivului la începutul ședinței de guvern #LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban și de alți membri ai Executivului la începutul ședinței de guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Luni, 30 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here