O lege mai puțin obișnuită va fi dezbătută în Senat, după vacanța parlamentară, lege care a fost intitulată “Inocența copilăriei”. Inițiativa prevede ca orice curs de educaţie sexuală în școală, până la clasa a VIII-a, să nu se țină fără acordul scris al părinților sau tutorelui copiilor.

Proiectul este argumentat de opiniile unor specialiști, dar și de o comparație cu alte țări, în care au fost introduce aceste cursuri, dar care nu și-au atins scopul, ci dimpotrivă, au făcut mai mult rău, pentru că elevii care nu au împlinit 14-15 ani au fost bulversați și au ajuns cu deviații de comportament:

“Unii copii se dezvoltă mai repede din punct de vedere sexual și poate au nevoie de îndrumări specifice, dar în aceste cazuri, decizia trebuie să aparțină părinților sau tutorilor, pentru ca tânăra sau tânărul să participe la cursuri de informare sexuală. Dar încadrarea tuturor copiilor de o anumită vârstă la astfel de «educație» în masă, fără discernământ, poate marca un suflet mai plăpând pentru întreaga sa viață.”

Noua lege are doar trei articole:

„Art. I. Se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații sau cursuri cu privire la educație sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui.

Art. II. Încălcarea art. I se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. III. Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.”

Noua lege a obținut avizul Consiliului Legislativ și mai așteaptă avize de la Consiliul Economic și Social și de la Guvern. După ce va fi dezbătută și votată în Senat, va merge în Camera Deputaților, unde votul va fi final.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud. 

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here