Ministrul de Interne Marcel Vela şi secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat luni seară, Ordonanțele Militare nr. 5 și 6.

Ordonanța Militară nr. 5: Zborurile către Italia și din Italia se suspendă pentru încă 14 zile începând din 6 aprilie.

Cei care părăsesc locul de carantină se vor întoarce în carantină încă 14 zile și vor răspunde penal. Cine nu respectă izolarea, intră în carantină 14 zile, suportă cheltuielile și răspund penal. Măsura se aplică începând cu publicarea în MO a Ordonanței.

Ordonanța Militară nr. 6: Suceava intră în carantină.

„Am luat o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară nr. 6 și instituim carantinare în Suceava și zonele apropiate”, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Astfel, firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată. Persoanele care nu locuiesc în aceste zone vor avea permisiunea de intrare şi ieşire dacă desfăşoară activităţi economice. De asemenea, va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă.

Pe aeroportul din Suceava vor fi permise doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

De asemena CJ Suceava și primarii din zona de carantinare vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa.

 

30 martie – Declarații de presă susținute de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și secretarul de stat Bogdan Despescu

30 martie – Declarații de presă susținute de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și secretarul de stat Bogdan Despescu #MarcelVela #RaedArafat #BogdanDespescu #Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Luni, 30 martie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here