Pe perioada de urgenă companiile româneşti nu vor putea exporta grâu, orz, ovăz, porumb dar şi  făină de grâu sau de meslin. Totodată sunt interzise spre export produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr.

 Pe perioada stării de urgență se interzice/se suspendă exportul pentru grâu, orz, ovăz, orez, soia, dar și făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr. Produse prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta ordonanță militară.

 Procedurile de export al produselor agroalimentare prevăzute la alin. (1), aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe militare, se suspendă pe perioada stării de urgență.

 Pe perioada stării de urgență se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare din lista prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta ordonanță militară.

Totodată piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Conform Ordonanţei Militare nr.8/2020 e psermite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară și accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător.

Şi farmaciile vor rămâne deschise pe perioada stării de urgență, personalul acestora având obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

 Măsurile se aplică  începând cu ziua de astăzi, 10 aprilie, data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here