Ordinul nr. 1.608/2021 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul a aprobat modelul și conținutul următoarelor formulare:

  • Notificare privind nedeclararea contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice pentru indemnizațiile de pandemie.
  • Referat privind estimarea bazei de calcul al contribuției de asigurări sociale și al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul stabilirii din oficiu a obligațiilor de plată pentru indemnizațiile de pandemie.
  • Decizie privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru aceste indemnizatii
  • Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru indemnizațiile de pandemie.

Potrivit noului ordin pentru veniturile din indemnizaţiile de pandemie prevăzute  la art. XV alin. (1)(11) și (4) din OUG nr. 30/2020 – indemnizația pentru întreruperea activității acordate PFA-urilor și altor profesioniști – precum și la art. 3 din OUG nr. 132/2020 – indemnizatie pentru reducerea timpului de muncă – contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate se stabilesc din oficiu.

Ordinul cuprinde şi Procedura de stabilire din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru indemnizațiile prevăzute la art. XV alin. (1), (11) și (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here