Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 700/2024 care modifică și completează Hotărârea nr. 298/2013 referitoare la organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Acest act normativ vizează reorganizarea ONJN, care funcționează ca o entitate de specialitate a administrației publice centrale, subordonată Ministerului Finanțelor, cu personalitate juridică și responsabilități în domeniul jocurilor de noroc.

Reorganizarea ONJN este necesară pentru a completa atribuțiile și a reconfigura structura organizațională a instituției, în conformitate cu măsurile și responsabilitățile stabilite prin diverse acte normative și rapoarte de control.

Măsurile adoptate au scopul de a asigura o îndeplinire eficientă a obiectivelor ONJN, incluzând prevenirea, detectarea și combaterea infracțiunilor, optimizarea supravegherii, verificării și monitorizării, în contextul digitalizării și asigurării interoperabilității necesare pentru emiterea de acte administrative conforme cu reglementările în vigoare.

Pentru a armoniza structura organizațională a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, precum și pentru a optimiza procesele de activitate, este necesară comasarea unor structuri funcționale care desfășoară activități similare. ONJN este finanțat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor, iar președintele Oficiului are calitatea de ordonator terțiar de credite.

Vezi aici Hotărârea nr. 700/2024

Vezi aici Hotărârea nr. 298/2013

Vez aici alte articole despre jocuri de noroc

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here