Legea nr. 221/2020 prevede că victimele incendiului din Colectiv vor primi îngrijiri medicale pe viaţă din bugetul statului în cazul în care sunt tratate afectiuni legate de incendiu, indiferent dacă sunt realizate în țară sau în străinătate.

Legea a fost publicată în monitorul oficial pe 30 octombrie 2020, la 5 ani de la tragicul eveniment şi intră în vigoare de la 02 noiembrie 2020.

Actul normativ modifică și completează art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment.

“Victimele beneficiază de tratamentele medicale pe durata vieții, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 și indiferent dacă sunt realizate în țară sau în străinătate, în unități sanitare din sistemul de stat și în cele din sistemul privat, precum și la medici și terapeuți independenți, în regim ambulatoriu, cu internare și în orice altă formă necesară desfășurării optime a tratamentelor medicale” prevede textul legii.

Costurile vor fi suportate de Ministerului Sănătății.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here