Noul termen de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate este de 7 ani, prelungit de la 5 ani, reglementarea fiind introdusă prin HG nr. 458/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății și pentru prorogarea unor termene, în vigoare de la 1 iulie 2018.

Mai exact, articolul 6 alineatul (1) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se modifică după cum urmează:

“(1) Termenul de valabilitate a cardului naţional este de 7 ani de la data emiterii.”

De asemenea, la articolul 6, după alineatul (1) au fost introduse două noi alineate, alin. (11) și alin. (12) cu următorul cuprins:

“(11) Termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii.

(12) Prin excepție de la prevederile alin. (11), pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate începe de la data de 1 ianuarie 2013.”

Măsura a fost argumentată de faptul că, în eventualitatea menţinerii termenului iniţial de valabilitate de 5 ani, ar fi fost necesară – în perioada imediat următoare – înlocuirea a peste 14 milioane de carduri de sănătate care ar fi expirat. 

Ai nevoie de Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul național de asigurări sociale de sănătate? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here