Vineri a fost publicată, în Monitorul Oficial, forma finală a actului normativ care interzice autostopul, transportul public de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie de taxi, fiind sancţionat cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

Astfel, prin Legea nr. 129/2015 se modifică Legea nr. 38/2003, introducându-se o nouă prevedere potrivit căreia transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin:

  • autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi;
  • copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere.

Actul normativ interzice transportul public, contra cost:

  • de persoane cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă;
  • de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi ori altă autorizaţie valabilă.

Încălcarea repetată a acestor noi reguli, stabilite de Legea nr. 129/2015, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.

Ai nevoie de Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

2 COMENTARII

  1. Nu se sancționează numai cu amenda, ci se retrage și certificatul si numerele de înmatriculare pe 6 luni…
    Citiți mai departe în legea 38/2003 la art.58 mi se pare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here