OUG nr. 19 din 2021 privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal a fost publicat în Monitorul oficial nr. 0315 din 29 martie 2021.

Actul normativ modifică Codul fiscal, respectiv modifică mai multe acte normative în domeniul financiar-contabil și fiscal. Din punctul de vedere al modificărilor aduse la Codul fiscal, acestea sunt:

Se prorogă procedura de decontare a cheltuielilor cu educația timpurie (decontarea sumei de până la 1.500 lei) până la data de 31 decembrie 2021, astfel în perioada 1 aprilie 2021 – 31 decembrie 2021 nu se poate aplica această facilitate, iar suplimentar se suspendă și scutirea acordată pentru asigurările sociale.

Pe cale de consecință, dacă un angajator aplică această procedură de decontare a cheltuielilor cu educația timpurie, sumele achitate salariaților sunt considerate venituri de natură salarială supuse impozitului pe venit și asigurărilor sociale.

Dacă totuși un angajator decontează aceste cheltuieli cu educația timpurie, acestea sunt deductibile limitat la calculul impozitului pe profit pe seama cheltuielilor sociale în procentul de 5% din cheltuielile cu salariile.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here