21 Aprilie, 2018

OFICIAL: Restituirea taxei auto se va face doar în baza cererii

OUG nr. 25/2018, în vigoare din 30 martie 2018, simplifică procedura de restituire a taxei auto, în sensul că aceasta se va face doar în baza unei cereri depuse de persoana ce are dreptul la restituire. Astfel, nu vor mai fi necesare dovada plăţii, respectiv copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Anterior, OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, stabilea că, la cererea de restituire se anexează:

  • în original sau copie, documentul doveditor al plăţii taxei, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz;
  • copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

De acum însă, prin modificările introduse de OUG nr. 25/2018, aceste documente nu vor mai fi necesare. În cererea de restituire vor fi înscrise, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului și datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei.

Organul fiscal central va verifica, în baza de date deținută sau la care are acces, plata efectuată de către contribuabil reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și informațiile privind deținerea în proprietate a autovehiculului și informațiile referitoare la înmatricularea acestuia, indicate în cererea de restituire.

Ai nevoie de OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule ? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

  • Răspunde
    Emil
    aprilie 2 2018

    Ce se întâmplă cu cei care nu se pot deplasa și sunt la distanta de oraș?

Scrie un comentariu