În primăvară, Guvernul a stabilit prin Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2014 cum se vor restitui banii plătiţi de şoferi pentru taxa pe poluare pentru autovehicule şi pentru taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Recent, a fost elaborată şi publicată şi procedura prin care se va face plata titlurilor executorii. Aceasta face parte integrantă din Ordinul comun nr. 365/741/2014.
Atenţie! Restituirea taxei auto se face numai în cazul persoanelor care au achitat-o în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule sau în baza Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Timbrul de mediu (instituit prin Ordonanţa de urgenţă nr. 9/2013) NU este vizat de prevederile OUG nr. 8/2014.
Sumele plătite pentru cele două taxe se restituie doar în cazul persoanelor care au hotărâri judecătoreşti în acest sens şi se face în cinci tranşe anuale.
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora, este precizat în OUG nr. 8/2014.

UNDE SE DEPUN CERERILE DE RESTITUIRE

Persoanele care au obţinut în instanţă restituirea taxei auto îşi pot depune cererile de restituire la autoritatea obligată prin hotărâre judecătorească să facă restituirea. Autoritatea respectivă poate fi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – prin organele fiscale competente – sau Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Cererile de restituire se soluţionează – conform prevederilor Codului de procedură fiscală – în termen de 45 de zile de la înregistrare şi plata tranşelor anuale se face conform graficului tranşelor anuale aprobate la restituire.
Taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică. (…) Dobânda stabilită de instanţele judecătoreşti se calculează până la data plăţii integrale, respectiv până la data plăţii fiecărei tranşe, este prevăzut în Ordinul nr. 365/741/2014.

PROCEDURA DE RESTITUIRE

Cererea de restituire se depune (sau se trimite prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire) la registratura organului fiscal competent din subordinea ANAF-ului. Sau, după caz, se depune la AFM.
La cerere trebuie anexate:
hotărârea judecătorească executorie (copie legalizată);

actul de identitate (copie).

Dacă restiuirea trebuie făcută de un organ fiscal competent din cadrul ANAF-ului, acesta poate fi:
organul fiscal în a cărui rază teritorială persoana fizică îşi are domiciliul fiscal – în cazul persoanelor fizice;
organul fiscal la care persoana este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe – în cazul persoanelor juridice, al persoanelor fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.
Atenţie! Potrivit procedurii, cererea poate fi depusă în termen de cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la restituire. Data naşterii dreptului la restituire este considerată data hotărârii judecătoreşti executorii.
Dacă este nevoie de documente suplimentare pentru soluţionarea cererii, persoana în cauză va fi informată în acest sens şi va avea la dispoziţie 30 de zile pentru a depune documentele cerute. În caz contrar, cererea va fi respinsă.
Graficul tranşelor anuale aprobate la restituire se stabileşte de către AFM şi acesta cuprinde perioada de restituire pentru fiecare tranşă şi cuantumul fiecăreia.
Conform procedurii, perioada de restituire pentru fiecare tranşă anuală din grafic va fi:
pentru prima tranşă – luna următoare datei comunicării graficului;

pentru următoarele tranşe:

pentru cererile de restituire depuse în primul semestru al fiecărui an – luna aprilie a fiecăruia dintre următorii patru ani;
pentru cererile de restituire depuse în cel de-al doilea semestru al fiecărui an – luna noiembrie a fiecăruia dintre următorii patru ani.
Notă: O tranşă anuală este egală cu cota-parte de 20% din taxa pe poluare pentru autovehicule / taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule; cheltuielile de judecată; alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti.
După ce este stabilit graficul tranşelor anuale, se întocmeşte decizia de soluţionare a cererii (ANAF) sau, după caz, decizia de restiuire (AFM). Apoi, decizia (plus o copie a graficului) este trimisă persoanei care a cerut restituirea taxei.
Sumele se restituie astfel:
în contul bancar indicat sau în numerar (la ghişeul unităţii Trezoreriei Statului) – în cazul contribuabililor persoane fizice;

prin decontare bancară în contul bancar indicat prin cererea de restituire – în cazul contribuabililor persoane juridice.

Notă: Procedura de efectuare a plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule poate fi consultată integral AICI.


comentarii

102 COMENTARII

 1. dar nu este corect esalonat, am platit suma luata ilegal o singura transa, chiar nu se poate face nimic in aceasta privinta???? este vina lor ca au furat banii incat nu mai au posibilitatea sa ii returneze… sa fie trasi la raspundere, luate averile celor ce au furat acesti bani si returnati integral… insa sa nu uitam suntem in romania si ce ce ne conduc pot face orice… IMI ESTE RUSINE CA SUNT ROMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. „Notă: O tranşă anuală este egală cu cota-parte de 20% din taxa pe poluare pentru autovehicule / taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule; cheltuielile de judecată; alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti.”
  Nu vad nimic legat de dobanda aferenta care ar trebui calculata pana la restituirea integrala a sumei.Respectiv perioada in care banii nostrii au fost tinuti ilegal de catre stat,deci cel putin 5ani(perioada de la data efectuarii platii catre stat pana la data primirii primei transe de bani+5 ani pe care ii asteptam pana la ultima transa).In cazul meu ar trebui calculata o dobanda din 2010(atunci am platit) pana in 2019(ULTIMA TRANSA).

  • Bună ziua,

   Se restituie şi dobânda.

   „Notă: O tranşă anuală este egală cu cota-parte de 20% din taxa pe poluare pentru autovehicule / taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule; cheltuielile de judecată; alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti.”

   Conform art. 2 alin. 2 din Ordinul nr. 365/741/2014, dobânda stabilită de instanţele judecătoreşti se calculează până la data plăţii integrale, respectiv până la data plăţii fiecărei tranşe.

   Pentru alte nelămuriri ar trebui să apelaţi la un avocat.

 3. Buna ziua, m-ar interesa daca mi se restituie integral taxa obtinuta in instanta. Am avut ultimul proces, recursul castigat in nov 2013. Avocata a depus atunci cererea de restituire taxa + dobanda+chelt judecata, asa cum era prevazut in sentinta si cei de la ANAF mi-au emis in 18.12.2013 decizia de restituire numai pe suma taxa + chelt judecata, fara sa calculeze si dobanda care era calculata de avocata si au zis sa mai trimit ceva pt calcul dobanda. Aceste notificari + decizia de restituire mi le-au trimis doar la sf lunii ian 2014. Dupa ce a depus avocata din nou cerere si pt dobanda, la sf lui ian 2014, s-a blocat totul din cauza OUG 8/feb 2014. Acum am inteles ca s-a deblocat si incep sa dea esalonat banii in 5 rate. Intrebarea mea este daca mie imi restituie integral sau esalonat, avand in vedere ca am avut decizie de restituire din dec 2013 care nu a mai fost pusa in practica pana la aparitia OUG 8/feb 2014? Va multumesc pt raspuns!

   • Chiar daca am avut decizia de restituire inainte de a intra in vigoare OUG 8, o sa mi se aplice aceasta OUG, se poate aplica retroactiv? Ce lege permite asta, sau daca scrie cumva in aceasta OUG ca se aplica retroactiv? Daca nu, intentionez sa actionez in judecata daca vor sa imi dea esalonat. Am inteles ca OUG 8 a fost contestata la CCR, nu se stie nici un raspuns, daca e declarata constitutionala sau nu, sau macar prevederile art XV cu privire la taxa auto?

    • Nu ştiu dacă este vorba de aplicare retroactivă.

     Dvs. aţi câştigat în instanţă dreptul de a vi se restitui banii. Şi banii vi se vor restitui. Doar că acum a fost făcută o procedură oficială (care nu exista până acum) pentru restituire şi aceasta implică restituirea în decurs de cinci ani.

     În OUG nr. 8/2014 scrie că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora”.

     După cum observaţi, formularea nu implică o aplicare retroactivă, ci se specifică doar că este vorba de toate hotărârile judecătoreşti (ce vizează restituirea taxei auto) devenite executorii până la 31 decembrie 2015.

     Dacă există o sesizare de neconstituţionalitate, nu cred că CCR-ul a apucat să se pronunţe.

     Însă ar trebui să discutaţi aceste aspecte cu avocata care s-a ocupat de cazul dvs.

     • domnilor dela ANAF cand am fost obligati sa platim taxele pe care in mod abuziv ni lea-ti cerut ,noi am facut tot posibilul ca sa le platim,,intr-o singura transa,,.acum le innapoiati in 5 ani ,cata corectitudine!!!dupa 2 ani de judecata am ajuns cu sentinta in mana ,am depus-o la ANAF in dec 2014 ,peste’cate luni-ani-voi vedea o parte din bani ,,prima transa ,frumos nu!! .donmule PONTA va multumim ptr grija dvs.!!!!ce putem face???sa va dam o spaga ca sa ne recuperam banii nostrii???spuneti-ne macar.

 4. cind au luat banii(in mod abuziv) au intins amindoua miinile,la restituit intorc spatele…………………daca statu face asa ceva,eu cetateanul,contribuabilu,ce ar trebui sa fac,cum ar trebui sa platesc darile…in 5 transe,20la100 pe an?

 5. Este o minciuna ca ne dau banii inapoi, eu am fost personal la finante in Buzau iar cei de acolo dau din umeri cica e blocat la BUCUREASTI: deci domnule avocat cred ca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu AFM Bucuresti( ne aruncati in fata legea, dar mergeti dumnavoastra la finante si vedeti ce-o sa va zica), asteptam banii de un an de zile si ni se tot spune ca ii vom lua in 5 ani, am inteles si asta dar cand incep sa dau cei 20%??? NICIODATA
  Legea in aceasta tara nu se respecta pt cetateni, daca trebuia noi sa dam bani la stat ni-i lua de 0 mie de ori pana acum, nu mai astepta nici lege ,nici norme , nici nimic. Trebuie nasa ne unim toti care am castigat acest drept si sa dam STATUL IN JUDECATA LA CEDO POATE ASA NE VOM PRIMI SI NOI BANII

  • Am citit peste tot aceleasi chestii banale precum ca primit banii in 5 ani,trans egale,etc.Nicaieri n’am gasit sa scrie ca Ministerul Mediului are un termen la dispozitie sa intocmeasca graficele de restituire,ceea ce era cel mai important ,zic eu.Avem dosarele pe la ANAF de luni intregi.Sun la ei,dau din umeri si zic „Asteptam ordin,mai aveti rabdare!”Avem si rabdare,dar dati’ne O DATA anume sa stim si noi o chestie!

 6. Am sunat la AFM Bucuresti si mi s-a spus ca se lucreaza la grafice insa nu stiu cand vor fi gata, au mult de lucru””Spera ca luna aceasta cei care au depus cererea la anaf sau afm in decembrie, ian ( eu nu am stiut ca puteam sa depun cererea direct la ei la afm Bucuresti, mentionez eu sunt din Buzau)” sa primeasca cei 20%

 7. Ieri am primit decia AFM si graficul celor 5 transe a cate 20% distribuite pe 5 ani, insa fara nicio dobanda. Efectiv au luat suma pe care am platit-o in urma cu 5 ani si au impartit-o in 5 transe, desi hotararea judecatoreasca preciza foarte clar ca obliga AFM sa plateasca atat cheltuielile de judecata cat si dobanda legala incepand cu data achitarii taxei de poluare. Ce pot sa fac in situatia aceasta?

 8. Am completat aceasta cerere in momentul in care am inaintat dosarul cu hatoararea judecatoreasca de restituire a taxei+dobanda+cheltuieli judecatoresti.Sunt in dilema daca in aceasta cerere tip este specificata dobanda.

  CERERE DE RESTITUIRE
  a sumelor stabilite de instanțele judecătoreşti prin hotărâri definitive şi irevocabile
  Nr. ……../data ………
  Către ……………………….
  (organul fiscal competent)
  Subsemnatul/Subscrisa, ……………………………………………………………………, cu domiciliul/sediul în
  localitatea …………………………………, str. ……………………………………… nr. ….., bl. ….., sc. ……., ap …….,
  județul/sectorul ………………………………, având C.N.P./C.U.I. ……………………………, în temeiul prevederilor
  art. 117 alin. (1) lit. f) din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală,
  republicată, cu modificările şi completările ulterioare, solicit/solicităm restituirea sumei de ……….., achitată
  cu titlu de taxă pe poluare pentru autovehicule/taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule/taxă
  pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbru de mediu pentru autovehicule*), prin
  Chitanța/Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului nr. …………./………………., în cuantum de ……………. lei,
  în cazul înmatriculării autoturismului/autovehiculului marca ……………………….., tipul/varianta
  ………………………., fabricat în anul ………, având numărul de înmatriculare …………………., numărul de
  identificare ………………………………….., seria cărții de identitate ………………………………., precum şi a
  cheltuielilor băneşti în cuantum de ……………….. lei şi cheltuielilor ocazionate de executarea silită în
  cuantum de ………… lei, potrivit Hotărârii judecătoreşti nr. …../………………. emise de
  ……………………………………………….., definitivă şi irevocabilă, anexată în copie legalizată la prezenta.
  Menționez/Menționăm că am luat cunoştință că din suma de restituit vor fi compensate de către
  organul fiscal competent eventualele obligații fiscale datorate şi neachitate la data restituirii.
  Solicit/Solicităm ca restituirea efectivă a sumelor cuvenite în continuare să se efectueze**):
  ( ) în contul bancar nr. ………………………………………, deschis la ……………………………………………………;
  ( ) în numerar, la ghişeul unității Trezoreriei Statului, în baza notei privind restituirea.
  Contribuabilul/Reprezentantul legal al contribuabilului,
  …………………..
  (numele şi prenumele)
  Semnătura
  …………..
  L.S.
  …………..
  Data ………
  ‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐
  *) Va fi indicată/indicat taxa/timbrul de mediu pentru autovehicule pentru care se solicită restituirea potrivit hotărârii judecătoreşti.
  **) Contribuabilul persoană fizică va indica modalitatea agreată pentru restituire, iar contribuabilul persoană juridică va indica în mod obligatoriu

 9. Buna ziua! La Constanta a primit cineva graficul de rambursare a taxei de poluare? Eu am depus toate actele necesare ,inclusiv decizia pe 18 iulie 2014 si nu am primit nici macar un raspuns. Daca are cineva vesti proaspete de la ANAF CONSTANTA va rog informati-ne si pe noi. Va multumesc!

  • Eu sunt din Mangalia si n’am primit nimic.Iar dosarul l’am inaintat in aprilie.Am fost de vreo 3 ori la ANAF iar ultima oara mi’au spus ca au trimis catre Mediu dosarele si ca asteapta raspuns.Dureaza cel putin o luna sa primeasca raspuns de la acestia.

 10. Ce bine zice Cristi, trebuie sa ne luam adoi de la banii NU AVEM PE CINE SA VOTAM
  SA AI DECIZIE DEFINITIVA SI IREVOCABILA SI STATUL SA NU TINA CONT NICAIERI IN LUME NU MAI EXISTA ASA CEVA

 11. Buna ziua ! Sunt din Suceava si tocmai am primit sentinta pentru recuperarea taxei si dobanzilor aferente.Avocatul mi-a zis sa mai stau cateva zile pana sa depun cererea la ANAF pentru ca OUG nr. 8/2014 este neconstitutionala ,procesul importiva ei a fost castigat si urmeaza sa fie publicat in monitorul oficial.Stie cineva ceva in acest sens?

 12. Buna seara, domunule Boiciuc as avea nevoie de un raspuns la o intrebare. Taxa pe care tatal meu a platit-o se incadreaza in OUG nr 50/2008, doar ca nu are o hotarare judecatoreasca. Stiu ca vechea procedura de restituire a taxei incepea cu o cerere de restituire a banilor la fisc, apoi cu raspunsul oficial al lor se depunea concluzia la Tribunal impreuna cu copia Cartea de identitate a masini si ica vreo 5 documente.Intrebarea este, cui ma adresez prima data ? Instantei sau fiscului?Daca se poate sa-mi prezentati mai detaliat procedura, vreau sa ma ocup singur :). O seara buna.

 13. Nu neg cea ce spuneti dvs, dar ati mentionat intr-un post mai vechi urmatoarele:”Deoarece restituirea taxei pe poluare pentru autoturisme a devenit „o soluţie unică pentru toate Tribunalele şi Curţile de Apel”, acţiunile introduse în justiţie se judecă fără a mai fi necesară prezenţa persoanelor care solicită restituirea taxei.

  Totuşi, acest lucru trebuie solicitat în acţiunea introdusă prin formula „În temeiul art. 242 alin. (2) din Codul de procedură civilă, solicit judecarea cauzei în lipsă”. Ati lasat si acel formular (https://legestart.ro/wp-content/uploads/2012/09/Anexa-nr-2-3-1-.pdf) vreau sa stiu daca mai este valabil ,l-am citit dar nu am vazut sa se faca vreo referire la „judecarea cauzei in lipsa”.Referitor la avocat, nu as vrea sa apelez la el, nu din lipsa de bani ci din simplu fapt ca sunt student la drept in anul al 2-lea, si as vrea sa ma obisnuiesc un pic cu genul asta de „activitati”

 14. cererea de inapoiere a fost depusa in mai 2014 pana in acest moment nu am primit nici un fel de raspuns nici graficel de rambursare, ce pot face in aceasta situatie.

  este rusinos felul in care ne trateaza este vorta de 3800 lei !

  au trecut 5 luni !!!!!! ( termenul este de 45 de zile)

   • Eu am depus in august, am fost zilele trecute la finante si ridica din umeri……am cunostinte care au depus in aprilie si nici acum nu au primit nici un raspuns…..rusineeeeeeeee

    • Am depus in aprilie si am fost sunat de catre ANAF acum cateva zile pentru bani.Prima transa 1600lei,avand in vedete ca am platit 4392 taxa auto+1000lei cheltuili judecata+dobanda(taxa platita in 2010).Se merge pe programari.Daca nu va respectati data programarii,o sa asteptati pentru reprogramare.Succes!

     • Eu am platit 15016 lei in 2010 si incep sa cred ca nu o sa mai vad nici un ban….am fost zilele acestea la ANAF de care apartin si mi-au spus ca daca am depus actele in august o sa imi primesc prima transa in iunie-septembrie anul viitor……E normal asa ceva ???? Eu stiam ca au la dispozitie 45 de zile sa dea graficul acela si prima transa…….. deci pana la urma o sa primim banii in 6 ani , ce sa mai zic dezgustat total.

 15. Eu am depus hotararea definitiva si toate actele necesare in iulie 2014,pana in prezent nu am primit nici/un raspuns.In oug scrie ca in 45 de zile trebuie sa dea graficul cu restituirea.Daca aceasta OUG a fost declarat ilegala in instanta de ce nu face cineva ceva,sa ne restituie banii.Pentru pomeni electorale au avut bani,dar banii pe care noi iam dat si sau folosit de ei,nu au sa nii dea.Ar trebui dati in judecata pentru nerespectarea hot.judecatoresti si sa cerem sa plateasca si dobanda la suma pana la dta recuperarii.

 16. buna ziua,

  Eu am dosar pentru recuperarea taxei (masina inmatriculata in oactombrie 2012) pe rol castigat la Tribunalul Nasaud si cu termen in ianuarie la curtea de Apel Cluj. Am avut accident cu masina si trebuie sa o dau la dezmembrari…sa o radiez. Mai recuperez taxa? Mi-a spus ca daca o sot din parcul auto si merg cu dovezile la finante, mi se restituie taxa integral pe loc…sau in maxim o luna. Stiti ceva despre situatia aceasta?
  Multumesc!

 17. Buna ziua,
  Emran din ce oras esti? Eu sunt din Buzau si am fost acum cateva zile la ei si mi s-a spus ca au primit graficele doar pentru cei care au depus actele in decembrie 2013 si ianuarie 2014 .mentionez ca eu am depus in februarie si aprilie ( am doua masini)
  Am sunat si la Bucuresti si au zis ca nu au terminat calculele.MINCIUNI.MINCIUNI.Bine ca nu a mai iesit PSD.Poate Neamtul o sa faca dreptate in tara asta plina de hoti

 18. As avea si eu o intrebare pentru un avocat sau o persoana care stie mai bine legile. Este normal ca de 6 luni de cand am depus actele la ANAF nu am primit nici un raspuns si cand am fost zilele acestea mi s-a raspuns ca o sa mai dureze cel putin pana in iunie-septembrie pana ce o sa primim graficul respectiv si respectiv prima transa????

 19. mai, astia care se joaca pe banii nostrii ar trebui un pic ori scuipati in cap ori umblat la barba lor putin…. dar toti asa luati la rand care au facut ordonanta 8/2014 cu esalonarea taxei poluare….. nerusinatii

 20. o prostie, cand am platit taxa auto am dat oti banii odata respectiv 6 350 lei iar acum sa primesc aproximativ 500 de lei pe an timp de 5 ani, intreb si eu asa, ce pot face cu banii astia? daca imi restituia toti banii 6 350 plus cheltuielile si ce mai era cred ca ajungeam pe undeva pe 7 000 lei si altfel stateau treburile, puteam face ceva, m-am imprumutat sa platesc banii aia, i-am achitat greu si acum cand trebuie sa imi iau banii inapoi sa primesc cate 500 de lei? nedreptate dar asa este in ro, in germania am detinut o masina cand am vandut-o in 30 de zile mi s-a restituit impozitul care il platisem deci 30 zile iar voi ?

 21. cumpar,un autoturism vw-bora,1,9care a fost cumparat,in leising,pe firma,in 2005,aprilie.cand s-a terminat,leisingul,s-a inmatriculat,pe societate,in 2011.acum,doresc sa il cumpar,ca persoana fizica,neavand ,nici o implicatie in societate.intrebare,trebuie sa achit taxa de timbru,sau cum ii mai zice,si cat?asta v-as ruga,sa-mi,spuneti,multumesc,anticipat.

 22. Am castigat si eu procesul atat la tribunal cat si la curtea de apel dupa care am depus actele la ANAF sa-mi recuperez banii. Am inteles de la ei ca o sa-i primesc in 5 transe pe parcursul a 5 ani. Pot sa fac ceva in sensul acesta ?? daca apeles la un executor judecatoresc sau daca mai pot sa-i dau in judecata pentru recuperarea integrala a sumei intr-o singura transa?? va multumesc

 23. @ Maria- Spuneti-mi va rog unde ati sunat la bucuresti? Ca tare as vrea sa ii sun, din 2012 nu am primit niciun ban, si repet ca si ceilalti- i-am platit pe toti fara esalonari si reesalonari. Niste nerusinati dom’le si niste hoti cu acte in regula.

 24. CEL MAI MARE TALHAR LA DRUMUL MARE ESTE STATUL, (au o mina in gitul nostru si una in buzunarul nostru) EL OBLIGA FIRMELE SA INCASEZE TAXE SI SA LE DEA STATULUI, ADICA FURA PRIN INTERMEDIARI. RESTITUIRE ESALONATA…? PAI AU FACUTO INTENTIONAT, SA TE LIPSESTI, NU CA NU AR AVEA STATUL BANI !

 25. Eu cred ca ar trebui sa ne unim si sa dam in judecata statul la Cedo!Unde s-a mai pomenit sa dai banii oamenilor inapoi in timp de cinci ani!!!Trebuie sa existe o cale de atac….eu in februarie sunt programata sa imi iau prima parte din banuti,dar ii voi refuza…..eu am dat banii gramada tot gramada ii vreau inapoi!Asa e corect!

 26. Am platit in 2009 3200 ron taxa auto.In 2013 am dat in judecata pt restituire taxa.In martie 2014 a depus avocatul la anaf hotararea definitiva. Azi am fost la finante iasi si am luat prima transa (atentie! nu ma sunat nimeni ,am trecut eu ca eram in drum)1700ronprima rata din cele 5.Este pe anul 2014 si a zis doamna de acolo ca in aprilie sa trec sa iau a doua rata pe 2015.Mai am un dosar la care avocatul a depus hotararea definitiva trei luni mai tarziu fata de asta la care am luat deja prima rata si doamna de acolo a zis ca nu a ajuns inca la luna iunie 2014 si sa mai trec peste o luna sa intreb.

 27. in sentinta pe care am primito prin hotarare judecatoreasca sunt obligati sa-mi restituie banii cu cheltuieli de judegata si dobanda in efectiv o singura transa nu in 5 ani , deci sa inteleg ca as putea reincepe un proces impotriva acestora in ami restitui toata suma intr-o singura transa , eu nu cred ca e legal cum fac ei daca in hotarare imi scrie negru pe alb a mi se restitui toata suma intr-o singura transa .

 28. Buna ziua. Sunt Cristina din jud.Mures. Eu am depus cererea de restituire a taxei conform sentintei in luna martie 2014 si am primit prima transa in decembrie 2014. Deci banii se vor recupera intr-un final, daca mai traim 🙂 .Nelamurirea mea este ca nu am primit nici pana azi decizia si graficul de esalonare, deci nu stiu ce reprezinta exact suma primita, care nu este cu mult mai mare decat a 5-a parte din suma achitata de mine.

 29. Buna ziua. sunt din buzau si vreau sa va spun ca am primit prima transa. IN ANUL 2008 AM PLATIT 7000 DE LEI DUPA 6 ANI AM PRIMIT PRIMA TRANSA 1829 DE LEI SI MI SE PARE CAM PUTIN AVAND IN VEDERE CE AM CITIT IN MESAJELE DE MAI SUS. MENTIONEZ CA NU AM PRIMIT DE LA ANAF NICI UN FEL DE GRAFIC S-AU CHITANTA ABSOLUT NIMIC,NICI MACAR UN BON.CE POT FACE? MULTUMESC

 30. buna ziua,sunt din Ploiesti si din martie 2014 am depus cererea de restituire la ANAF dar pana in ziua de azi nu am primit nimik.Tot sun sa intreb cat mai dureaza si imi spun ca urmeaza sa ma cheme sa ridic banii.Intrebarea mea este ,daca stie cineva(cei care deja au luat o parte din ei)aceasta prima transa este pe anul 2014?iar urmatoarea o vom ridica tocmai la anul?sau cum se procedeaza?multumesc

 31. Am depus toate actele la AFM ,au trecut 45 de zile si nu am primit nici un raspuns ,de 4 zile sun la toate telefoanele lor si nu raspunde nimeni,am trimis si mail-uri tot nici un raspuns.Sunt din jud Arges si am luat in calcul si un drum pana la sediul din Bucuresti dar mai mult ca sigur ma plimb degeaba.
  Ce mai ramane de facut in astfel de situatii???

 32. Buna ziua am platit taxa de mediu in valoare 6000 de lei sau 1800 de euro in 2010, am actionat in instanta pt recuperare in 2011 am pierdut in 2013 .Intrebarea este imi mai pot recupera taxa?

  • Cred ca depinde si de avocat eu am recuperat la 2 masini asta este a treia am depus actele la finante in data de 23 ianuarie 2014.Inca nu ma sunat pentru graficul de rambursare

 33. buna ziua.eu am luat prima transa pe 10 martie,am fost sunata de cei de la ANAF cu o saptamana inainte si mi-au zis sa ma prezint pe 10 martie sa imi iau prima parte din bani.nu mi sa dat nici macar o chitanta sau graficul de rambursare doar banii.am intrebat cand va fi urmatoarea transa dar nu au avut un raspuns exact.Eu am auzit ca ar fi in aprilie sau cel tarziu in noiembrie anul curent(prima transa este pe anul trecut iar cea da doua va fi rambursata in acest an,deci luam 2 transe in acelasi an,apoi anual restul de 3 transe).stie cineva detalii,va multumesc.A mai luat cineva banii pe prima transa???

 34. Buna ziua…am achitat in 2009 o asemenea taxa in valoare de 7200lei…Intrebarea mea ar fi: As mai putea sa dau ANAF-ul in judecata pentru recuperarea taxei? DACA DA : As putea obtine o decizie definitiva si irevocabila pana la 31 DEC 2015?(ma refer ca si timp de pronuntare)

 35. Cum se calculeaza dobanda la suma platita ? Am vazut in comentarii la 3200ron platit in 2009 transa 1700ron iar la 7000ron platit in 2008 transa de 1800??

 36. Menționez că am căştigat procesul definitiv şi irevocabil, am depus actele la finanțe de 5 luni şi nici acum nu am primit un răspuns. Mulțumesc anticipat.

 37. Buna…Am cumpărat acum 3 ani,un autoturism de la o persoana fizica cu taxa de mediu plătită!Am revindut de citeva zile acest autoturism tot unei persoane fizice si in timpul demersurilor de înmatriculare aflu cu stupoare ca trebuie sa reachit taxa de mediu dat fiind faptul ca fostul proprietar care a si plătit taxa de fapt și-a recuperat-o prin hotărîre judecătorească!Daca poate cineva sa ma lămurească cineva cum a fost posibil acest lucru,acea persoana nemaifiind proprietarul mașinii,daca pot si pe cine pot acționa pe cale legala să-mi recuperez prejudiciul…Adaug ca nici macar nu am fost informat de către Finanțe ca s-a procedat la aceasta restituire inca din mai 2015 .Multumesc anticipat

 38. Adaug la comentariul precedent…s-a recuperat taxa din mai 2013! Cred ca nu sint singurul aflat in aceasta postura dar nu cred ca e o situație normala si nu stiu cărui autorități sa ma adresez pentru a acționa in vederea rezolvării situației.Este o lacuna in acea ordonanță de guvern?E o greșeală a celor de la finanțe ca nu au verificat in prealabil daca cel care recuperează taxa mai este proprietar al autoturismului? Pe cine pot trage eu la raspundere si prin ce modalitate,considerindu-ma evident in acest caz,înșelat!Multumesc

 39. restituirea acestei taxe cred ca nu prea are nimic tentant.nu ma da banii afara din casa dar de departe consider ca e mult mai intelept sa-mi vad de treaba mea.sper sa nu fiu judecat pentru dare de mita.sa-i mancati sanatosi nesatuilor…

 40. TREBUIE SA NE TREZIM ASA NU MAI MERGE OAMENI BUNI….IO MAM SATURAT DE ATATA NEPASARE LA ADRESA NOASTEA ……NU MAI PUTEM ASTEPTA SA NE PLOUA IN GURA SI NICI SA NE IA ASTIA PESTE PICIOR.

 41. Bună ziua!!în 04.2008 mi am înmatriculat autoturismul adus de afară la care am plătit taxă de poluare 9389ron.În 2012 am dat în judecată prin intermediul avocatului urmând ca în data de 11.03.2013 primind sentinta cum ca obligă parata la restituirea sumei de 9389 ron reprezentând taxă de poluare,precum și la plata dobânzii fiscale aferente,calculata de la data achitarii taxei și până la data restituirii acesteia și obligă parata la plata catre reclamant a sumei de 504,3 cheltuieli de judecată!In sentintă mai se comunica faptul că “In cuprinsul deciziei de solutionare a contestatiei nr…18.05.2012 emisia DGFP Prahova se face mentiunea ca diferenta de taxa specială ptr auto in suma de 3765 ron,rezultă din recalcularea taxei cnfOUGnr.50/2008 a fost restituita contribuabilului,fara însă a se face dovada restituirii”
  În momentul in care am luat in original de la avocat hotararea irevocabila acesta mi a comunicat că voi primii intreaga suma + dobândă aferentă și nu ma incadrez la noua ordonanța de restituire in 5 rate!!!Azi am sunat la Trezoreria inde apartin și mi s a comunicat că au primit graficul și că voi primii 20% din valoare deoarece sentinta este dată pe taxa de poluare și nu este de primă înmatriculare!!Am incercat să iau legatura cu avocatul dar este plecat din tara!!Va rog să mă lamuriti și pe mine??am dreptul la o singură tranșă cu tot cu dobanzi?mai ales ca am vorbit cu persoane care in aceeași situație și au primit in întregime drepturile!
  Vă mulțumesc și aștept răspuns

 42. daca doresc sa cumpar o masina,si proprietarului i s-a restituit o parte din taxa,adica:in 2007 a platit 900 euro si dupa cateva luni i s-au restituit 500euro.mai trebuie sa platesc taxa de mediu???help pls

 43. Salut , imi poate spune(scrie) cineva in cat timp de la depunea actelor pentru restituirea taxei de inmatriculare voi primii prima transa ?
  ps: mentionez ca am depus actele de restituire pentru 4 masini in respectiva zi si au trecut deja 45 de zile din momentul respectiv .

 44. Intrebarea mea este: Dece Romanului ii place sa vorbeasca mult?!!! Nu asa se rezolva problemele fratilor. Si eu am platit chiar acum cateva zile 2813 lei taxa si nu stiu ce sa fac. In sensul ca nu mi se pare carecta aceasta taxa dar nici procedura de recuperare. Idea este ca noi stam si vorbim aici dar nu schimbam nimic prin asta. Mai luati exemplu de la alte tari care o duc mai bine ca noi dar cand ceva nu le convine oameni ies in strada si cer socoteala. Romanul trebuie sa isi aduca aminte ca nimeni nu ia dat libertatea de buna voie pana nu a luat-o cu forta in 89. Aici trebuie sa vorbin unde sa ne intalnim sa iesim in strada si sa cerem dreptate nu altceva. Romania a ajuns unde este nu din cauza celor care au furat ci a celor care sau lasat furati. Romanul s-a invatat sa spere in zadar si altceva nu face decat sa creada ca ceva se va schimba, candva… Sanatate

 45. buna ziua am achitat taxa de mediu in data de 06.08.2012. mai pot cere restituirea taxei daca au trecut mai mult de 3 ani de la plata acesteia? multumesc,astept raspuns.

 46. Nu mai puneti intrebari aici, ca nu este cabinet de avocatura. Nu va raspunde nimeni. Deplasati-va partile dorsale la institutille in cauza si puneti acolo intrebari. Nu va da nimeni mura-n gura romanashilor.

 47. Am castigat si eu procesul,si trebuie sa mi se restituie dobanda care nu scrie nici unde cat este,si taxa platita.Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru restituirea banilor?Multumesc anticipat.

 48. Si eu am dat in judecata sami recuperez taxa, dupa ceea ce citesc aici mai bn imi bag pla in ea tara si in regulile lor. Poi cum naiba sami deie taxa inapoi in timp de 5 ani ??????????!!!! astia isi bat joc de tot poporu asta? ar trebui o invitatie facuta astora de la isis sa deie cu un atentat la cacatii astia din casa poporului. simt ca nebunesc, cand am platit taxa, am dat 1000 euro, toti banii odata si ei vor sai deiei in 5 ani??????????!!!!!! Nu sunt buni de nimica cacatii astia de la conducere, fie cas psd fie pnl fie tehnocrati … toti sunt manjiti si au dosare si sunt anchetati … de buni ce sunt toti. ii doare in pla de tara asta. din cauza acestor gunoaie, mie rusine ca sunt roman.

 49. TAXA AUTO SE POATE RECUPERA NUMAI PRIN INSTANTA !
  Eu am apelat la un avocat specializat si am recuperat taxa de mediu + dobanziile aferente si cheltuielile de judecata . Recomand : 0751979060.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here