Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2022 pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi unele măsuri pentru implementarea programelor aferente Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 2020/C 91 I/01 este în vigoare de la 01 aprilie 2022.

Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare, pe baza solicitării transmise Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru a beneficia de scutirea prevăzută, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne solicită cu cel puţin o zi lucrătoare sau îndată ce primeşte informarea privind desfăşurarea misiunii pe teritoriul României, emiterea de roviniete cu titlu gratuit.

În vederea obţinerii scutirii prevăzute, autorităţile naţionale din statele care organizează misiunea sau organizaţiile internaţionale organizatoare au obligaţia de a comunica Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne lista numerelor de înmatriculare ale vehiculelor, însoţită de copii ale certificatelor de înmatriculare ale acestora, precum şi perioada de desfăşurare a transporturilor pe teritoriul României.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here